Windows 7 – det är dags att byta ut XP!

Windows 7 är Microsoft kommande operativsystem, och av allt att döma verkar det som om de har tagit lärdom efter floppen med Vista. Mycket pekar på att den nya Windowsversionen kommer att bli riktigt bra.

Jag har läst en hel del om Microsoft nya OS, och skrivit om det i min blogg där jag har en hel sektion avsedd för Windows 7. Ända sedan de första nyheterna kom har jag blivit mer och mer intresserad, eftersom det verkar som om Microsoft gjort mycket rätt.

Microsoft har lyssnat

Ett av de stora skälen till varför Windows 7 har mycket bättre förutsättningar att lyckas än vad Windows Vista hade, är att Microsoft denna gång lyssnat mer på sina användare. Tidigt lanserade de en betaversion som vem som helst kunde ladda ner och prova, och därefter kom en så kallad Windows 7 RC Release Candidate – som även den går att ladda hem för test. RC-versionen håller ända fram till juni 2010 och är så gott som en färdig version av Windows 7.

Både betan och RC-versionen har fått riktigt god kritik av testarna. Windows 7 upplevs som en klar förbättring jämfört med föregångaren Vista. Många användare har valt att stanna kvar vid XP istället för att uppgradera till Vista, vilket gjort att Vista aldrig riktigt slagit igenom. Det är inte heller så konstigt med tanke på att operativsystemet inte är speciellt bra, även om det på många punkter inte är fullt så dåligt som en del hävdar.

Windows 7 ser dock ut att bli en bra uppföljare till både Vista och XP. Om du kör XP idag och har struntat i Vista på grund av kritiken, så kommer du säkert att bli nöjd med Windows 7. Det går knappast längre att hålla kvar vid XP. Microsoft kommer visserligen att fortsätta släppa säkerhetsuppdateringar till XP ett tag framöver, mycket på grund av att de flesta minidatorer (netbooks) kör på XP.

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Windows 7 – det är dags att byta ut XP!

  1. Lennart Öst

    Windows 7 kanske är bra för utvelardjävlar men inte för mej! Skåpa ut skiten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *