Så enkelt byter du utseende på Windows 7

      1 kommentar till Så enkelt byter du utseende på Windows 7

Har du tröttnat på det blåa gränssnittet och Windowsflaggan som bakgrund i Windows 7? Att ändra utseendet är väldigt enkelt, speciellt tack vare alla de teman som du kan ladda ner direkt från Microsofts hemsida.

En av finesserna i Windows 7 är möjligheten att snabbt och enkelt byta tema – det vill säga det grafiska utseendet på ditt system. Microsoft har ett bra utbud av gratis teman som du lätt kan ladda ner och installera i ditt Windows.

För att komma åt teman, högerklickar du någonstans på ditt skrivbord och väljer Anpassa. Du kan också gå via Kontrollpanelen -> Utseende och anpassning -> Ändra tema.

Ett tema innefattar färgschema, bakgrundsbild och eventuellt en egen uppsättning av ljudeffekter. Via fönstret Ändra hur datorn ser ut och låter, kan du välja ett tema eller justera delarna av temat. För att ladda ner nya teman klickar du på Hämta flera teman online.

windows-7-byt-tema

Ändra bakgrundsbild varje timme?

Många teman innehåller en rad med bakgrundsbilder. Dessa hittar du genom att klicka dig in på Skrivbordets bakgrund. Härifrån kan du naturligtvis välja att använda valfri annan bild som bakgrund.

I menyn Bildposition väljer du hur din bakgrundsbild ska anpassa sig efter skärmens storlek. Det är sällan som ett fotografi du tagit med din digitalkamera har samma upplösning som din skärm, såvida du inte redigerar bilden. För att fotot ska bibehålla sina proportioner, så att bilden inte blir antingen utdragen eller ihoptryckt, väljer du bildposition Fyll eller Anpassa. Alternativet Dra ut ska du undvika.

windows-7-bakgrundsbild

En kul finess är att låta Windows byta bakgrundsbild efter ett visst tidsintervall. I menyn Ändra bild varje väljer du hur ofta bakgrundsbilden ska ändras. Du behöver också välja vilka bakgrundsbilder som du vill byta mellan. Det gör du genom att dra muspekaren över bilderna i fönstret, och klicka i kryssrutan som då visas.

När du är nöjd klickar du Spara ändringarna.

Skärmsläckare och ljud

Skärmsläckare har alltid varit väldigt populära, av någon anledning. Egentligen kan man fundera över varför någon vill visa coola effekter på skärmen, när man inte är vid datorn? Det finns tonvis med skärmsläckare att ladda ner från nätet.

Vi vill härmed passa på att varna för att ladda ner vad som helst. Eftersom skärmsläckare är så pass populära, är det tyvärr vanligt att sådana är infekterade med trojaner och annan farlig kod. Vill du ladda ner skärmsläckare, gör det från kända filsajter som Download.com.

Om du inte är intresserad av skärmsläckare bör du i alla fall välja skärmsläckaren som heter Tom. Den visar en svart skärm när du inte använt datorn på ett par minuter.

Ljudeffekter ingår som sagt i flera teman. Från fönstret Ändra hur datorn ser ut och låter klickar du på Ljud för att justera dessa inställningar. Windows har en lång rad olika moment då ljud spelas upp, och via Ljudfönstret kan du justera detta. Om du inte vill att Windows ska ha ljudeffekter, väljer du Inga ljud i menyn Ljudschema.

Vad använder du för tema i Windows?

Taggar: Windows 7, tema, teman, utseende, Windows, ljud, bakgrundsbild, fönsterfärg, skärmsläckare (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Så enkelt byter du utseende på Windows 7

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *