Använd webcam för övervakning av hemmet

Har du en webbkamera till din dator har du alla förutsättningar som behövs för att bygga ett övervakningssystem med hjälp av gratisprogrammet Ispy. Så här gör du för att komma igång med det.

Det kan finnas många olika skäl till att man vill sätta upp en övervakningskamera. Kanske vill man se vem det är som är och norpar kakor i kakburken hemma eller så vill man övervaka sitt kontor eller andra ställen där det finns värdefull utrustning.

Ispy är ett program som i grunden är gratis att använda medan många av de mer avancerade funktionerna i det kostar pengar att använda. Bland dem återfinns till exempel möjligheten att styra programmet via nätet. Med gratisversionen kan man bara göra det från det interna nätverket.

Programmet kan användas både med en vanlig webbkamera kopplad till datorn och tillsammans med videoströmmar från nätet eller ip-baserade webbkameror. I programmets huvudmeny lägger man till de kamerakällor man vill ha.

För att välja ut om man bara vill att övervakningen ska ske på vissa områden på bilden så kan man skapa en genomskinlig bild som man lägger över kamerabilden. Om man vet med sig att det finns blinkande lampor eller något annat på bilden är det ju nämligen onödigt att spela in varje gång lampan blinkar.

En annan häftig funktion som finns i Ispy är möjligheten att lägga in bilder på olika planlösningar där man har kamerorna placerade. Kamerorna placerar man sedan ut över bilden och deras ikoner blinkar till när något upptäcks av dem.

När något upptäcks av kameran så spelas det in på datorn så att man sedan kan titta på det på datorn med programmet eller via nätet om man registrerar programmet. Var på datorn man vill att filerna kan sparas väljer man förstås själv.

En spännande funktion är möjligheten att posta inspelade videoklipp direkt på YouTube. Om någon tjuv då skulle fångas på bild av Ispy så har tjuven i så fall verkligen gjort bort sig..

Ladda hem Ispy

Ispy v2.0.5.5 är 8,6 MB stort och att registrera sig för att få tillgång till fler funktioner i programmet kostar från 5 dollar i månaden.

Här hämtar du hem programmet

Taggar: webbkamera, webcam, övervakning, inspelning, YouTube, Ispy (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *