Videoredigering på webben

I takt med att webbtekniken blir allt mer dynamisk har också allt mer avancerade webbapplikationer börjat dyka upp. JayCut är en webbtjänst där du gratis kan redigera dina filmer.

Det ska sägas direkt att JayCut knappast är en tjänst som är jämförbar med videoredigeringsprogram från Avid eller Adobe. Är du på jakt efter en Oscars-statyett för bästa regissör lämnar JayCut en del övrigt att önska vad redigeringsmöjligheterna beträffar. Däremot utgör tjänsten ett utmärkt alternativ för dig som bara vill putsa till semesterfilmen, klippa och klistra lite och kanske lägga på lite texter och musik.

Tjänsten erbjuder ett flertal färdiga effekter som du kan applicera på ditt filmmaterial och det finns även färdiga funktioner för att göra olika övergångar mellan dina klipp. Du har två videospår att jobba med i JayCut. Du har även ett spår där du lägger in effekter och ett spår där du kan lägga in ljud. Ljudredigeringen är således ganska begränsad, du kan till exempelvis inte använda ljudspåret från ett videoklipp någon annanstans i din film än just tillsammans med själva klippet. Däremot kan du justera volymen på ljudet och istället välja ett spela upp en musikfil eller något annat.

När du har redigerat klart en film med JayCut kan du dela med dig av den på sajten. Det finns en väl utbyggd funktion för fotoalbum där du helt enkelt publicerar dina skapelser. Det går även att posta dina filmer direkt till ditt Facebook-konto.

http://www.jaycut.com/

[b]

jaycut
image-745
[/b]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*