Windows 10

Så tar du bort ikonen för Skaffa Windows 10

Sedan en tid tillbaka har en ikon i form av en flagga dykt upp i meddelandefältet om du har Windows 7 eller 8. Ikonen tillhör verktyget Skaffa Windows 10 och när du dubbelklickar på den får du upp ett fönster där du kan förhandsboka Windows 10. Men oavsett om du valt att förhandsboka eller inte så ligger ikonen kvar, och en del användare störs av det här. Så här enkelt tar du bort ikonen!

Har du Windows 7 eller 8, kan du uppgradera till Windows 10 kostnadsfritt. Den nya Windowsversionen lanseras den 29 juli och kommer då börja skickas ut till alla som förhandsbokat. Kör du Windows 7 eller 8 rekommenderas att du uppgraderar, då allt tyder på att Windows 10 blir en riktigt bra uppgradering.

Ikonen Skaffa Windows 10 i meddelandefältet (statusfältet) ser ut som en Windowsflagga och den dök upp i samband med en uppdatering av Windows 7 och 8. Men även om du godkänt att du vill ha Windows 10 stannar ikonen kvar i meddelandefältet, och det verkar som om en hel del användare irriterar sig på detta.

Skaffa Windows 10 - ta bort ikonen
image-6511

Om du använder Windows 7 eller 8 har du säkert fått upp en flaggikon i meddelandefältet, för verktyget Skaffa Windows 10.

Det är dock rätt enkelt att dölja ikonen. Börja med att högerklicka på aktivitetsfältet och välja Egenskaper. Nu öppnas fönstret Egenskaper för Aktivitetsfältet och navigering. Här hittar du alternativet Meddelandefältet och knappen Anpassa. Klicka på den.

I fönstret Ikoner i meddelandefältet kan du ställa in vilka programikon som ska ha tillåtelse att visas i meddelandefältet. Leta upp programmet GWX (Skaffa Windows 10) och i rullgardinsmenyn väljer du Dölj ikon och meddelanden. Slutligen är det bara att klicka på OK för att godkänna ändringen.

Ta bort ikonen Skaffa Windows 10
image-6512

Enklaste sättet att ta bort ikonen för Skaffa Windows 10, är att helt enkelt dölja ikonen.

Det har tar visserligen inte bort själva programmet utan döljer bara det. Det räcker dock, eftersom programmet i sig bara tar upp 100 kB internminne och inte påverkar datorns prestanda. Det är inte helt klart exakt varför det ligger kvar efter förhandsbokning, och just därför är det bäst att låta det köras vidare.

LÄS OCKSÅ: Ladda ner Windows 10 som ISO, installera via USB/DVD?

Taggar: Windows 8, Windows 7, Windows 10, Windows, Microsoft, ikon, flagga, flaggikon, Skaffa Windows 10 (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Så tar du bort ikonen för Skaffa Windows 10

  1. Anna A

    OBS! Så fort datorn startas om kommer ikonen tillbaka. Det är fler steg som behöver göras om man ska slippa detta permanent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *