Organisering

Google Tasks är en enkel men tillgänglig att göra-lista

Google Tasks är det kanske enklaste sättet att skapa lite organisationen i ditt arbete, med hjälp av att göra-listor. Här finns det mängder av alternativ, från PostIT-lappar till avancerade applikationer och programvaror.

Problemet med alla program för datorer och smartphones är inte hur pass många funktioner de har, eller hur lättanvända de är. Nej, problemet är att få dig att börja använda dem.

För att ett program med en att göra-lista ska fungera i praktiken måste du se till att du kontinuerligt håller koll på den, lägger till nya poster och kryssa bort sådant du är klar med. Och det kräver att du har programmet framme.

Superenkla Google Tasks

Ett sätt är att använda Google Tasks. Det är ett väldigt simpelt system för att göra-listor, men det har fördelen att det är integrerat i gränssnittet för Gmail. Så om du använder Gmail till din e-post kommer din lista att visas varje gång du loggar in på ditt e-postkonto.

Det här gör att du alltid är nära in lista. Själva listan lägger sig som en del av ditt Gmail-fönster. Du har dina mejl och till höger på skärmen finns listan över saker du ska göra. Det är enkelt att lägga till nya poster och när du är klar med något är det bara att kryssa bort det.

Google Tasks
image-6981

Google Tasks är en simpel men effektiv att göra-lista.

Google Tasks låter dig skapa olika listor av punkter, så att du kan organisera arbetet lite extra. Men mycket mer än så är det inte. Och om du tidigare har använt dig av exempelvis PostIT-lappar eller liknande simpelt alternativ, räcker det här gott och väl.

För att börja använda Google Tasks klickar du på Tasks-ikonen i spalten till höger i Gmail. Nu öppnas ett större område vari du lägger in saker du ska göra. Klicka bara Lägg till uppgift för att skriva in en post.

Vill du organisera allt i olika listor, klickar du Mina aktiviteter och väljer Skapa ny lista.

Fördelen med att använda Google Tasks, är som sagt att du alltid har tillgång till din lista via Gmail. Och eftersom det körs som en webbapplikation kommer du åt listan oavsett vilken dator du sitter vid.

App till din smartphone

Du kan ladda ner en applikation för Google Tasks till din smartphone. Det finns för både Android och iOS. Ett tips är att lägga ikonen lättillgänglig – om du använder en iPhone eller iPad kan du dra ner ikonen till ditt snabbfält längst ner på skärmen. Då kommer du alltid snabbt åt din lista för att lägga in nya poster och kryssa bort sådant du är klar med.

Google Tasks är väldigt banalt jämfört med Wunderlist och liknande lösningar. Men det är inte funktionerna som är viktigast. Det viktigaste är att du alltid snabbt kommer åt din lista och att du inte glömmer bort den.

Taggar: att göra-lista, att göra, listor, Wünderlist, Google Tasks, Google, Gmail, Android, iOS, ToDo (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Google Tasks är en enkel men tillgänglig att göra-lista

 1. Egil

  Använder Keep, enklare tycker jag i kombination med Gboard i mobilen.
  Klicka fram en ny lista och diktera, klicka nästa. Ordna om i listan , bocka av fixa indrag etc.
  Du kan öppna och redigera i datorn eller mobilen samt lägga en widget på hemskärmen.
  Dela med andra osv.
  Typiskt användningsområde är inköpslistor där den som är hemma kan fylla på inköpslistan och det genast kommer upp i min lista när jag handlar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *