6 hetaste teknikprylarna under julgranen!

Det är hårda klappar som gäller för teknikintresserade! PCOnline har plockat fram önskelistan och spåkulan för att plocka fram 6 heta teknikprylar vi vill ha av tomten…

Vad önskar du dig i julklapp? Om du är tekniknörd skulle jag tippa på att det är något av nedanstående! Det råder en stor efterfrågan på Apple iPad, och det är väldigt många som hoppas på en ny mobiltelefon av jultomten. Android har växt enormt mycket på sistonde, och Microsofts nya Windows Phone 7 har fått riktigt bra kritik – fast iPhone 4 är så klart överst på många önskelistor…

1. Surfplattan

Handels Utredningsinstitut (HUI) utsåg surfplattan till årets julklapp 2010. Idag släpptes Apple iPad hos de svenska Macåterförsäljarna, och sedan tidigare har Samsung Galaxy Tab – som kör Android – funnits ute. Vidare finns det många andra surfplattor i olika priskategorier, ner till under 1500 kronor. Läs 9 surfplattor som finns i Sverige.

iphone-42. Smartphone

När jag frågade bekanta i branschen om vilken teknikpryl de trodde skulle säljas mycket till jul, var de väldigt många av dem som svarade en smartphone. Det är helt klart många som kommer att få en avancerad mobiltelefon i julklapp. iPhone 4 eller Android- och Windows Phone 7-mobiler. Det finns ett brett utbud.

3. 3DTV

Jag tror inte att 3DTV kommer att bli någon kioskvältare, främst på grund av att priset fortfarande är väldigt högt – speciellt med tanke på att du behöver både en skärm som klarar 3D samt någon form av källa, exempelvis en Bluray-spelare med 3D-stöd. Dessutom är utbudet av filmer bedrövligt. Men elektronikkedjorna pushar rätt hårt för det, och det är häftigt, så några få lyckliga kommer säkert att få 3D-utrustning i jul.

4. Mediaserver

Med mediaserver menar jag en enhet som låter dig kolla på filmer och bilder, och lyssna på musik, från datorn eller en nätverkshårddisk via TV:n och hemmabiosystemet. Det finns många alternativa lösningar här, allt från en ren dator som placeras jämte TV:n till lösningar som Apple TV eller D-Links Boxee Box.

Det råder ingen tvekan om att användare har fortsatt att ladda ner upphovsrättskyddat material, och även om det är olagligt så vill folk ändå se sina nerladdade filmer på TV:n, och det är tillverkare inte sena att haka på…

xbox.kinect5. Microsoft Kinect

För dem som har Xbox 360 är Kinect ett riktigt coolt tillbehör. Tyvärr missade jag möjligheten att själv testa det när jag var i Stockholm nyligen, men jag har sett en demonstration och de som provat tycker att det är kul. Kinect består av kameror och mikrofon som gör dig själv till kontrollen i Xbox 360. Intresset verkar stort, för Microsoft har sålt 2,5 miljoner exemplar de första 25 dagarna.

6. Headset

När jag var på DreamHack Winter 2010 fanns det hyllmeter med olika headsets hos utställarna. Ett headset är bra att ha för alla som spelar datorspel online och för dig som vill kunna använda Skype och andra former av Internettelefoni. Jag har själv ett Sennheiser PC330, som jag kan rekommendera.

Taggar: julklappar, julklapp, teknik, prylar, gadgets, iPad, surfplatta, Galaxy Tab, smartphone, iPhone, 3DTV, 3D-TV, mediaserver, Kinect, headset (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “6 hetaste teknikprylarna under julgranen!

  1. Klappguiden

    Jag tror att en del kommer få en iPad, men den är för dyr för att bli årets “Svensson”-julklapp. Där tror jag mer på iPod, t ex iPod touch eller en mobiltelefon. Spelkonsoler går nog också hem, särskilt hos de lite yngre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *