Superlätt installation av många olika program

Med gratisprogrammet Ninite blir det mycket enklare att installera alla de program du brukar använda, efter att du exempelvis har installerat om datorn med Windows 7. Ett musklick så får du alla dina vanliga program installerade och klara!

Ninite låter dig på programmets hemsida kryssa i vilka program som du vill ska finnas med i din installationsfil. Idag finns det en lång rad vanliga program och fler läggs till kontinuerligt. En liten nackdel är att det bara är engelska versioner av programmen. Enligt Ninite arbetar man dock på att lösa internationella versioner, så att det går att ladda ner svenskspråkiga versioner.

Enkel installation med gratis program

Några av de program som finns att välja på sajten är Firefox, VLC Media Player, Panda Cloud Antivirus, GIMP, uTorrent och många fler. Det är stora kända program som de flesta av oss använder.

När du kryssat i de program du vill installera på din dator klickar du på knappen Get installer längst ner på sidan. Då kommer en installationsfil att laddas ner. Kör igång detta program och låt datorn arbeta i lugn och ro. Nu kommer varje respektive applikation att laddas ner och installeras, utan att du behöver göra någonting. Allt sköter sig automatiskt.

Ninite är ett suveränt verktyg som kommer väl till hands nu när många av oss sitter med nya rena installationer av Windows 7, där det saknas massor av verktyg som vi annars är vana vid att ha i vår dator. Att surfa runt och manuellt ladda ner och installera alla programmen är väldigt tidsödande. Ninite är därför klockrent.

Fler som skrivit om Ninite:

Taggar: Ninite, gratisprogram, freeware, installation, Windows, Windows 7, program, programvara, mjukvara (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

4 comments on “Superlätt installation av många olika program

 1. Sigge

  Man kan heller inte välja var programmen ska installeras. Dock så säjer Ninite nej till “extra crapware (like browser toolbars)”. Tjänsten är precis släppt från Betastadiet så de säger att de jobbar på att lägga till fler program och fler funktioner.

 2. TkJ Post author

  Micke: Citerar artikeln: “En liten nackdel är att det bara är engelska versioner av programmen.”

 3. Pingback: The Blog of Blogs » Blog Archive » Superlätt installation av många olika program

 4. MIcke

  Någon som testat?
  Hur är det med språken, bara engelska eller kollar den systemets locale?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *