Snyggt och organiserat på skrivbordet

Stardocks programvara Fences låter dig organisera ikonerna på ditt skrivbord i olika grupper – snyggt, enkelt och praktiskt!

Är ditt skrivbord fullt av ikoner av alla möjliga typer? Då är du en helt vanlig användare – så ser det nämligen ut hos de flesta. Det finns en enkel och helt gratis lösning för att få ordning på dina ikoner, utan att kasta dem, och det heter Fences.

Fences kommer från programutvecklaren Stardock, som har gjort en lång rad olika kritikerrosade verktyg för att ”tweaka” Windows. Programmet finns i två versioner varav en är Free, det vill säga gratis.

Den kommersiella Pro-versionen har fler funktioner, men du klarar dig fint med gratisversionen för att få de grundläggande finesserna.

fences-windows

Att installera Fences går smidigt och du kan välja att programmet själv ska skapa ett par fences att börja med. Du kan alltid flytta och ändra storlek, ta bort och byta namn på fences genom att dra i dem som med vanliga fönster, respektive högerklicka i rutorna och välja i popupmenyn.

Övriga inställningar

För att komma åt själva huvudprogrammet Fences och de inställningar som finns där, högerklickar du på skrivbordet och väljer Konfigurerar Fences. Verktyget är visserligen översatt till svenska, men det ska erkännas att språket inte är perfekt på alla ställen…

Om du i huvudfönstret går till fliken Verktyg kan du välja att ta så kallade snapshots. Dessa innebär att Fences tar en säkerhetskopia av hur ditt skrivbord ser ut för tillfället. Genom att använda snapshots kan du återgå till ett tidigare utseende i form av placering av ikoner och fences.

fences-installningar

En liten extrafiness i Fences är att du kan dölja alla ikonerna genom att klicka någonstans på skrivbordet. För att återfå dem dubbelklickar du igen. Det här kommer till nytta om du kör ett program som använder sig av flera fönster, där ikonerna bakom fönstrena kan störa användningen. Ett bra exempel på detta är det fria bildredigeringsprogrammet GIMP.

Taggar: Stardock, Fences, tweak, Windows, gratisprogram, freeware, skrivbord, organisering (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Snyggt och organiserat på skrivbordet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *