Städa och säkra din dator, del 2: Ta bort program

Ta bort dina gamla program som du inte längre använder, för att göra din dator mer säker och för att återfå lagringsutrymme.

I Windows hittar du ett verktyg för att avinstallera program från Kontrollpanelen. Det heter Lägg till eller ta bort program. Med detta kan du enkelt avinstallera verktyg och program som du inte längre använder.

Problemet med Lägg till eller ta bort program är att det inte städar speciellt effektivt. Ofta lämnas filer kvar, och nästan alltid ligger det kvar en massa nycklar och information i Windowsregistret. Därför finns det andra betydligt mer effektiva programvaror.

Det jag rekommenderar är Revo Uninstaller. Detta program är helt gratis och väldigt lätt att använda. Det innehåller flera smarta funktioner, men som normalanvändare kan du köra det precis som Windows standardverktyg. Högerklicka på ett program du inte vill ha och välj Avinstallera.

I fönstret som öppnas kommer du att få välja mellan olika lägen av avinstallationer. Den översta enklaste kör bara programmets egna avinstalleringsverktyg. Det ger ingen effektivt borttagning, så jag föreslår att du kör Säkert läge eller Måttligt läge. Då kommer nämligen Revo Uninstaller även städa i registret, och väljer du den mest effektiva proceduren söks även hårddisken igenom efter kvarlämnade skräpfiler som du kan ta bort.

[b]

Revo Uninstaller
image-457
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *