Tips & trix

Snabbare dator och Internet: Här är tipsen!

Tycker du att din dator med Windows, eller din Internetanslutning, är långsam? Sedan PCOnline startade har vi skrivit flera artiklar om hur du kan snabba upp din dator och nätanslutning. Här har vi samlat ihop ett gäng av dessa artiklar – många nyttiga tips!

Allt eftersom du använder den dator kommer du att märka att den känns slöare. De flesta av oss är rätt dåliga på att kontinuerligt hålla datorn i trim genom att städa och rensa, helt enkelt för att det oftast är rätt trist. Tack och lov finns det gott om smarta tips och guider som hjälper dig att fixa en långsam dator.

Här nedan hittar du ett urval av de artiklar som PCOnline skrivit om hur du kan få bättre prestanda på din dator – och din Internetuppkoppling. Trevlig läsning!

Snabbare datorAutoruns, grymt gratisprogram för snabbare Windows

Om du tycker att din dator tar lång tid att starta upp? Att det dyker upp felmeddelanden eller att systemet helt enkelt är slött? Då ska du testa gratisprogrammet Autoruns, som ger dig kontroll över bakgrundsprogram!

Snabbare surf gratis genom enkel DNS-inställning

Vill du testa ett knep som kan snabba upp ditt surfande? Genom att byta DNS-servrar kan du öka hastigheten det tar för att göra kopplingen domännamn till IP-nummer, något som sker massor av gånger när du besöker en vanlig hemsida. Det är enkelt gjort.

Advanced SystemCare V5 städar och trimmar datorn

Finns det verkligen program som kan göra att din dator går snabbare? Det beror på. Advanced SystemCare V5 är den senaste versionen av ett populärt verktyg för att städa och trimma datorn, och i många fall kan programmet faktiskt ge ditt system en boost i rätt riktning.

Trimma ditt trådlösa nätverk i hemmet

De flesta av oss har idag ett trådlöst nätverk i hemmet, men för det mesta brukar man bara plugga in en WiFi-router jämte ADSL-modemet – eller vad du nu har för någon uppkoppling. Med relativt små medel kan du klart förbättra prestandan.

Stäng av onödiga Windows-tjänster och få en snabbare dator

Det finns rätt mycket som körs i bakgrunden av Windows, och alla de här applikationerna drar så klart ner prestandan på din dator. Tjänster är sådant som ligger resident i bakgrunden och startar tillsamman med Windows. De flesta är nödvändiga för att Windows ska fungera medan andra kan fimpas.

Ladda ner tunga filer snabbare med gratisverktyg

Det låter som ett påhitt när programutvecklaren på sin hemsida hävdar att du kan öka nerladdningshastigheten med 600 procent om du använder programmet. Men faktum är att det mycket väl kan stämma, under rätt omständigheter. I de flesta fall kommer hastigheten att öka ordentligt. Och det är inget magiskt – bara smart teknik.

Fixa hemma: Bättre WiFi med en tom ölburk?

Om du har ett relativt stort hus eller lägenhet, och använder dig av trådlöst nätverk, vet du att mottagningen inte är speciellt bra på alla ställen. Ett problem är att antennerna på en vanlig WiFi-router sällan är så bra. Men det finns flera lösningar för hur du kan förbättra prestandan på signalen.

Så enkelt får du ett snabbare gränssnitt i Windows 7

Tycker du att din PC med Windows 7 är långsam på att flytta fönster, visa menyer och liknande? Förmodligen är datorn lite för seg för det grafiskt avancerade gränssnittet. Det går dock lätt att fixa!

Taggar: snabbare dator, snabbare PC, snabbare Windows, slö dator, fixa slö dator, slött Windows, långsam PC, långsam dator (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

3 comments on “Snabbare dator och Internet: Här är tipsen!

 1. Torbjörn Peters

  Såg just att min MSE är inställt på 1 gång/vecka. Förklarar inte 2ggr per dygn (minst).
  /Torbjörn

 2. Torbjörn Peters

  Sedan jag installerade Advanced System Care så signalerar min Microsoft Security Essentials att den vill scanna (orange färg) ett par gånger om dagen. Tidigare kunde det dröja två veckor. Konflikt? Vad göra? Gratisversionen hade inte detta problem.
  /Torbjörn

 3. Kjell Zeider

  Ett litet tips:Har testat CleanMem på två av mina maskiner (en med 4 MB RAM och en med 2 MB). Fungerar mycket bra när man har många program öppna samtidigt. Håller internminnet nere till ett minimum. Har inte upptäckt någon hake.
  /Kjell

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *