SlimDrivers uppdaterar dina drivrutiner superenkelt

För att hålla din dator stabil behöver du kontinuerligt uppdatera drivrutinerna för all hårdvara du använder. Det här är inget du vill göra manuellt, så därför finns det flera bra verktyg som sköter arbetet. SlimDrivers är ett nytt sådant som bådar gott.

SlimDrivers finns i två utgåvor – en gratisversion och en kommersiell version som kostar drygt 190 kronor om året. Skillnaden mellan versionerna är att den som kostar pengar sköter uppdateringarna automatiskt. I gratisversionen får du manuellt ladda ner nya drivrutiner.

Har du bara en hemdator som du vill hålla i trim, klarar du dig med gratisversionen. Visst, det kan ta ett tag att manuellt uppdatera alla drivrutiner första gången du kör programmet, men det är betydligt enklare än att surfa runt på varje respektive tillverkares hemsida och leta reda på drivrutinerna för din hårdvara.

slimdrivers

Kontrollera datorns drivrutiner

Börja med att ladda ner och installera programmet. När du startar SlimDrivers för första gången måste en skanningen genomföras. Klicka på Start scan och vänta på att programmet samlar ihop information om alla dina installerade drivrutiner.

SlimDrivers kommer därefter att kontrollera dina drivrutiners versionsnummer med en databas över aktuella versioner. Skulle du ha gamla versioner, kommer detta att framgå i nästa steg.

slimdrivers-nya-drivrutiner

Förmodligen kommer du att ha rätt många gamla drivrutiner, eftersom alla portar och hårdvara kräver sådana, och det är inte ofta man roar sig med att manuellt uppdatera USB-portarnas drivrutiner…

Nya drivrutiner fixar problem

Själv hittades nya drivrutiner för mitt USB 3.0-kort, som rättade till de problem jag har haft med kortet sedan jag uppdaterade datorn till Windows 7. Drivrutiner för grafikkortet brukar också vara en god idé att ladda ner.

slimdrivers-uppdatera-drivrutiner

För att ladda ner och installera nya drivrutiner klickar du på Download-länken jämte respektive hårdvara. Drivrutinen laddas nu ner och installationsprogrammet körs igång. Som regel får du stega igenom en guide med licensavtal och annat; precis som vanligt.

I de flesta fall behöver du starta om datorn efter att ha uppdaterat drivrutiner. Det gör att det kan ta en stund att beta av allihopa. Men om du har haft problem med datorn eller tillbehör, kan felet absolut ligga i drivrutinerna.

Ladda ner SlimDrivers.

Taggar: SlimDrivers, drivrutiner, drivrutin, Windows, gratisprogram, freeware, drivers (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “SlimDrivers uppdaterar dina drivrutiner superenkelt

  1. Ronnygustafsson

    Spybot och Iobit malware fighter varnar för Slimdrivers. Enligt Spybot är det en keylogger?
    Hur ska man veta om detta stämmer eller är en sk false positive?
    Ronny

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *