Kriminella gäng kan i hemlighet använda din dator!

Trojaner som ger kriminella gäng tillgång till din dator kan gömma sig ordentligt i systemet. Många användare är inte medvetna om att deras datorer är infekterade, eller att datorn används för att genomföra attacker och skicka ut skräppost. Och problemet är vanligare än vad man tror… Vi guidar dig till botnät!

Nyligen arresterades tre spanska män som misstänkts ligga bakom det enorma botnätet Mariposa. De har kontrollerat ett nätverk av uppskattningsvis närmare 13 miljoner infekterade datorer världen över.

”Med den datorkraft som den här mängden datorer, plus deras sammanlagda bandbredd, har att erbjuda, finns det många olika möjligheter”, sa säkerhetsexperten David Sancho från Trend Micro, när jag intervjuade honom angående Mariposa-fallet. ”Det allra mest skrämmande är förmodligen att de kan slå ut i stort sett vilken webbsajt som helst under en lång period. Detta kallas för DDoS (Distributed Denial of Service) och har tidigare genomförts av botnät.”

Men Mariposa är bara ett av många botnät. Den här typen av kriminalitet har formligen exploderat se senaste åren och alla säkerhetsanalytiker är eniga om att det kommer fortsätta öka. De växer sig starkare och starkare, med sammanlagd prestanda som långt överskrider de allra kraftfullaste superdatorerna…

Läs vidare: Vad är botnät och vad gör botnäten?

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

3 comments on “Kriminella gäng kan i hemlighet använda din dator!

  1. Larseolsson

    Finns ett program som heter Siri-urz.blogspot.com som listar falska säkerhets-program. Bra som referens om man är osäker.

  2. Zeepax

    Hur skapar man ett bot nät som Mariposa och fattade din dator blir infektered med en trojan och sen har botmastern kontrollen av din dator. vad menas med kontroll som teamvier att han kan göra vad som helst radera allt på HD eller vad tack om nån skickar svar. och vad för trojan använder man? och hur får man tag på den tack för svar

  3. Henrik Andersson

    RUbotted har ett “stort” problem med att det tro att alla irc clienter är botnät

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *