Testa om din dator är uppdaterad med smart gratisprogram

Du har förmodligen massor av program installerade på din dator, och det är viktigt att du håller de du använder uppdaterade till den senaste versionen. Med det här smarta gratisprogrammet kontrolerar du det här automatiskt.

Det är viktigt att uppdatera programmen du använder när det kommer nya versioner. Utvecklare fixar inte bara buggar och gör programmen bättre, utan man täpper även igen eventuella säkerhetshål som uppdagas.

Just när det kommer till säkerhetshål är företaget Secunia väldigt aktiva. De publicerar kontinuerligt nya upptäkter på sin sajt, och det är faktiskt väldigt många program som visar sig ha olika säkerhetshål. Visst, en stor del av dem är inte farliga i praktiken, men det är dumt att chansa.

Secunia PSI

Secunia utvecklar ett gratisprogram som heter Personal Software Inspector (PSI) som skannar din dator efter installerade program och kontrollerar dess versionsnummer mot Secunias databas. Programmen listar sedan program du har glömt att uppdatera, tillsammas med information om huruvida uppdateringen fixar säkerhetshål.

En nackdel med Secuina är att programmet inte automatiskt kan ladda ner och installera uppdateringar. Det får du tyvärr göra manuellt. Men det är ett bra verktyg för att hitta gamla program.

Taggar: Secunia, säkerhet, Windows, gratisprogram (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Testa om din dator är uppdaterad med smart gratisprogram

  1. Bengt Sundvall

    Jag har använt Secunia PSI sedan Secunia lanserade det och tycker att det ger en utmärkt överblick av vilka program man missat att uppdatera.

    Vill man sedan ha hjälp med att ladda ner behövliga uppdateringar kan man med fördel komplettera med Filehippo.com:s Update News och/eller CNET Alert:s Watch list.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *