Säkerhet

4 bra VPN-tjänster som skyddar dig på Internet!

VPN-tjänster, som förr brukade kallas för anonymitetstjänster, är inte längre bara något för personer som vill dölja sin aktivitet på nätet. En VPN-tjänst fyller många andra behov – till exempel din säkerhet när du använder öppna WiFi-nät.

När du använder en VPN-tjänst skickas all din trafik genom en virtuell tunnel hos leverantören. Din trafik krypteras och ditt externa IP-nummer ändras. Det här gör att du blir säker när du använder ett öppet WiFi-nät.

Du kan som regel välja vilket land ditt IP-nummer ska tillhöra, för att också komma runt så kallad geoblockering.

Geoblockering är något framför allt TV- och filmindustrin använder för att bestämma vilka länder som ska få tillgång till specifika filmer och TV-serier eller TV-klipp. Du har säkert märkt av det när du besöker en amerikansk TV-stations hemsida.

PureVPN
image-6730

Det finns ett brett utbud av olika VPN-tjänster att välja mellan.

Då får du upp ett meddelande om att du inte får se filmen eftersom du inte befinner dig i USA. Med en VPN-tjänst kan du välja ett extern IP-nummer som tillhör USA, och på så sätt lura sajterna att visa dig klippen.

Det är på grund av geoblockeringen som filmsajter, exempelvis Netflix, har ett mycket sämre utbud i Sverige än i USA eller England. Byt IP med din VPN-tjänst och se dessa spärrade filmer.

Anonym på Internet

En VPN-tjänst gör naturligtvis dig anonym också. Jobbar du som journalist, eller om du är en visselblåsare, så behöver du en VPN-tjänst. Se bara till att väljer en som inte lagrar några loggar, så att inte företaget bakom själva VPN-tjänsten kan spåra dig…

Här nedan kommer en lista över fyra bra VPN-tjänster:

  • PrivateVPN – Snabbt bredband, enkel att använda – rekommenderas
  • F-Secure Freedome – Finska säkerhetsföretaget F-Secure har en bra tjänst
  • OVPN – Svensk tjänst som är klart populär
  • PureVPN – Sägs vara världens snabbaste VPN

Har du tips på andra VPN-tjänster, skriv gärna en kommentar här nedan! Och glöm inte att dela artikeln på sociala nätverk; Facebook, Twitter, LinkedIn och så vidare…

Taggar: säkerhet, VPN, anonym på nätet, surfa anonymt, anonymt Internet, VPN-tjänst (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “4 bra VPN-tjänster som skyddar dig på Internet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *