Surfa anonymt

Tor ger dig en gratis säker webbläsare för att surfa anomymt

Att surfa anonymt är något som är bra att kunna, oavsett vilken typ av användare du är. Journalister, politiker, människorättskämpar och andra som inte vill bli registrerade är några grupper som helst surfar anonymt. Bland vanliga hemanvändare har det också blivit mer populärt, allt medan statligt eller privat ägda organisationer och cyberbrottslingar övervakar oss. Gratis webbläsaren Tor gör dig hemlig på nätet.

Det finns en mängd olika tjänster som låter dig använda Internet anonymt. OVPN och Anonine är två svenska tjänster som erbjuder kompletta skydd med dolda IP-nummer och kryptering, och säkerhetsföretaget F-Secure lanserade för ett tag sedan sin tjänst Freedome, som även fungerar på Android och iOS, för dig som vill surfa anonymt via din smartphone.

De här tjänsterna kostar mellan drygt 30 till 49 kronor i månaden. För dig som enkelt vill kunna använda Internet anonymt, till exempel om du är journalist eller bloggare eller om du jobbar inom politik. Även vanliga privatpersoner använder tjänsterna, för att vara skyddade mot snokande ögon från stat, företag och cyberkriminella.

Läs också: Hur surfar du anonymt, krypterat och säkert från övervakning?

En annan väldigt populär tjänst för att surfa anonymt är Tor Project. Tjänsten har funnits länge och från att ha varit lite tekniskt bökig att komma igång med, är det idag enkelt att installera och köra igång. Tor erbjuder en webbläsare vars trafik delas upp och skickas mellan en massa olika noder, för att inte kunna spåras. Tjänsten är gratis att använda.

Surfa anonymt med hemligt IP-nummer med gratis webbläsaren Tor
image-6457

Tors webbläsare låter dig enkelt och gratis surfa anonymt på Internet så att ingen kan spåra ditt IP-nummer.

För att börja använda Tor laddar du ner och installerar Tor Browser, som finns för Windows, Mac OS X och Linux. Väl installerat behöver du bara starta Tor Browser för att köra igång. Välj Connect i dialogrutan som visas, för att ansluta till Tors speciella nätverk. Webbläsare bygger på Firefox.

När du surfar med Tor kommer du märka att det går märkbart långsammare än i vanliga fall. Det beror på att din trafik som sagt delas upp för att skickas via flera olika noder, och sedan sättas ihop i slutet. Det gör att det blir i praktiken helt omöjligt att spåra dig.

Ladda ner och surfa anonymt med Tor gratis

Taggar: Tor, surfa anonymt, anonymitetstjänst, integritet, övervakning, säkerhet (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

5 comments on “Tor ger dig en gratis säker webbläsare för att surfa anomymt

 1. Tommy k Johansson

  Vad har du för mejltjänst, och fungerar det inte även utan Tor?

  Att, som du skrev, din mejl skulle lägga av efter att du installerat webbläsaren Tor tycker jag låter orimligt eftersom de inte har med varandra att göra.

 2. Tuija nånting

  HUR kan du vara 100% säker på att det inte är på grund av TOR min mail inte fungerar längre? Det var när jag installerat TOR och skulle använda min mail, som mailen slutade att fungera.

 3. Tommy k Johansson

  Det var trist att din mejl inte fungerar längre, men jag kan med 100% säkert säga att det inte beror på Tors webbläsare. Det måste vara något annat.

 4. Tuija nånting

  På grund av denna webläsare, så fick jag ändra min mail så pass så den inte fungerar längre.

 5. Sara Hellman

  På LTU ombads vi testa och utvärdera appen Freedome i en kurs. Ett av de största problemen vi upplevde och aldrig riktigt fick svar på var om F-Secure lagrar den data som går igenom deras servrar, och hur väl skyddad den informationen i så fall är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *