Gratisprogram

SUMo gratisverktyg som hittar nya versioner av dina program

Ett av de mest grundläggande sätten att hålla din dator säker mot olika former av angrepp via Internet, är att se till att du har de senaste versionerna av dina program. Förmodligen har du fler program installerade än vad du tror, och att manuellt kontrollera är ett väldigt jobb. Med programmet SUMo söker du igenom ditt system efter installerade program och om det finns nya versioner.

SUMo finns i en gratisversion, samt en betalversion om du vill ha alla funktionerna. En av de stora skillnaderna är att betalversionen gör det enklare att ladda ner och installera nya versioner. Med gratisversionen får du reda på vilka program som behöver uppdateras, men du får manuellt klicka dig vidare till nedladdning och sedan sköta det själv.

Men faktum är att du kommer rätt långt även om du inte registrerar SUMo utan kör på gratisversionen. Det söker igenom ditt system och listar alla installerade program, samt visar vilka av dem som har kommit i en ny utgåva.

Hittar uppdateringar till dina program

Uppdateringar är markerade som Minor respektive Major, där de sistnämnda är viktiga installationer som exempelvis innehåller täppta säkerhetshål. Dessa program bör du absolut se till att uppdatera så att inga Internetbrottslingar kan utnyttja säkerhetshålen för att installera trojaner på din dator eller stjäla personlig information.

SUMo hittar uppdateringar till dina program
image-6766

Låt gratisprogrammet SUMo söka igenom din dator efter installerade program, och sedan visa vilka som har viktiga uppdateringar.

Det finns alternativ till SUMo, utifall att du inte gillar det. Jag kan rekommendera att du även testar Secunia PSI som i likhet med SUMo också skannar igenom ditt system efter installerade program och visar vilka som har nya versioner.

Och om du ändå håller på att uppdatera, så kan du passa på att kontrollera dina drivrutiner med programmet Driver Booster. Både Secunia PSI och Driver Booster finns i gratisversioner som fungerar tillräckligt bra.

Taggar: SUMo, gratisprogram, uppdateringar, uppgraderingar, update, program, mjukvara, programvara, Windows (Intressant?)

SUMo

  • Ladda ner: SUMo
  • Utvecklare: KC Softwares
  • Nedladdningar: 1248
  • Betyg: 4 av 5
  • Pris: Gratis
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *