Uppdatera program

Secunia PSI, gratisverktyg håller dina program uppdaterade

En av de viktigaste punkterna i att hålla din dator säker och skyddad mot angrepp, är att uppdatera programmen du använder. Det släpps kontinuerligt nya versioner och ofta innehåller de säkerhetsförbättringar. Det här gäller framför allt program som körs som tillägg i din webbläsare. Secunia PSI är ett gratisprogram som hjälper dig att uppdatera automatiskt.

Windows Update är något du naturligtvis ska ha aktiverat, men den här tjänsten är fokuserad på att uppdatera själva Windows och ibland viktiga drivrutiner. De största säkerhetshålen finns dock i din webbläsare och de program och tillägg som körs igång av webbsidor.

Några av de största bovarna är Adobe Flash och Acrobat Reader, Apples Quicktime och Oracles Java. Här upptäcks hela tiden nya säkerhetshål som cyberkriminella använder sig av för att infektera din dator med skadlig kod.

Secunia PSI uppdaterar dina program automatiskt

Secunia PSI är ett smart gratisverktyg som uppdaterar dina program automatiskt.

Secunia PSI är ett utmärkt verktyg för att skanna igenom alla dina installerade program, för att hitta sådana som det finns uppdateringar till. Programmet kan sedan automatiskt ladda ner och installera dessa. Secunia PSI är så pass trovärdigt att det bland annat rekommenderas av säkerhetsföretaget ESET som tillverkar antivirusprogrammet ESET/NOD32 Security.

Automatiskt uppdatering genom Secunia PSI

Aktivera automatisk uppdatering (Update) i Secunia PSI för att programmet själv ska ladda ner och installera de uppdateringar av dina program som hittas.

Ladda ner och kör igång Secunia PSI, och låt det söka igenom ditt system och hitta uppdateringar. Programmet kommer därefter att automatiskt fixa uppdateringarna. Det här sköts helt av sig självt, vilket gör att Secunia PSI är ett väldigt bra verktyg. Att manuellt leta efter alla uppdateringar är inget roligt jobb.

Uppdatera program med Secunia PSI

När Secunia PSI hittar program som det finns uppdateringar till, kan programmet automatiskt ladda ner och installera dem.

Nu ska det tilläggas att en hel del program installerar egna små verktyg för att hålla koll på uppdateringar. Problemet med dessa är att de ofta körs igång och ligger i bakgrunden varje gång du startar Windows, något som käkar upp prestanda. Secunia PSI är en smidigt och bättre lösning. Du kan rensa bort autostartande program med gratisverktyget AutoRuns.

Hämta Secunia PSI, som är helt gratis.

Taggar: Secunia PSI, uppdatera program, säkerhet, säkerhetshål, gratisprogram, freeware, Secunia (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *