Säkerhet

Webbläsaren Opera innehåller nu gratis VPN för anonym surf

Den norskutvecklade webbläsaren Opera har länge levt i skuggan av giganterna Firefox, Chrome och Internet Explorer (numera Edge). Men de nya versionerna är väl värd att testa. Den senaste utgåvan av developer-versionen av Opera innehåller bland annat en VPN-tjänst som döljer ditt IP-nummer och gör dig anonym.

Opera för Utvecklare är inte den färdiga och officiella versionen av webbläsaren, men du kan gratis ladda ner och använda den. Du får dock räkna med att den kan innehålla lite buggar eftersom det inte är en färdigutvecklad produkt.

En av de stora nyheterna har som presenterats i nya utgåvan av Opera för Utvecklare är ett inbyggd stöd för VPN-tjänst. En VPN-tjänst gör att din trafik skickas via en annan server och på så sätt döljs ditt riktiga IP-nummer och det ser ut som om du sitter i ett annat land.

Opera med inbyggt stöd för VPN
image-6677

Opera för Utvecklare innehåller ett inbyggt stöd för VPN för att låta dig surfa anonymt.

I skrivande stund finns det inte så många länder att välja mellan, men att inkludera en VPN-tjänst som standard i webbläsaren är något Opera är tidigt ute med. Vi får se om de övriga webbläsarna hakar på trenden.

Förutom att låta dig surfa via VPN har webbläsaren även internt stöd för att stoppa annonser samt Do Not Track, en funktion som gör att tredjepartstjänster inte ska få möjlighet att spåra dig över olika sajter.

Fejkat IP-nummer via Opera
image-6678

När du aktiverat VPN surfar du med ett annat IP-nummer som gör att det inte går att spåra din trafik till dig.

Du kan gratis ladda ner Opera för Utvecklare och testa själv. Klicka på Meny och Inställningar, följt av Sekretess & säkerhet för att aktivera funktionerna.

Taggar: Opera, webbläsare, browser, gratisprogram, VPN, surfa anonymt, anonymitetstjänst, säkerhet (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *