PCMag testar

Vilket antivirus ska du skaffa inför 2017?

I slutet av varje år lanseras de nya versionerna av antiviruspaketen, och om du köpt en prenumeration under den här perioden är det dags att förnya eller byta till något annat. Tidningen PCMag har nu gjort sitt omfattande årliga test av de antivirus som finns på marknaden, för att plocka fram de bästa alternativen.

Oavsett vad du använder din PC med Windows till, för om du har en Internetuppkoppling så behöver du ett antivirus av något slag. Det finns ett antal gratis antivirusprogram att välja mellan, och de räcker fint för exempelvis din bärbara dator som du inte använder jättemycket. Men till din huvuddator rekommenderas att du skaffar ett kommersiellt paket.

Fördelen med ett säkerhetspaket är att det kommer med alla typer av skydd under ett och samma tak. Vill du istället använda gratisprogram finns det sådana, men det krävs att du kör ett gäng olika program; antivirus, antispyware, skydd mot farliga webbsidor och brandvägg. Tillsammans tar de här rätt mycket prestanda av datorn.

Ett komplett säkerhetspaket kostar ett par hundralappar per år, och det är en billig försäkring mot skadlig kod och bedrägerier, för att ta backup på dina filer, och för att hindra hackare att ta sig in i din dator – för att nämnda några hot på Internet idag.

Bäst antivirus 2016
image-6705

PCMag har gått igenom en stor mängd olika antivirus och kompletta säkerhetspaket. Tre av dessa plockar hem betyget 4,5 av 5 möjliga. Står du i begrepp att köpa ett nytt, kan dessa således rekommenderas:

Testet av PCMag fokuserar på själva antivirusprogrammet, men ska du ändå köpa ett program gör du bäst i att skaffa det kompletta säkerhetspaketet från tillverkaren. De flesta har så kallade Internet Security-paket som ger dig ett komplett skydd.

De kallas idag även för Multi Device eller Total Security, eftersom de förutom skydd under Windows även hjälper dig att skydda dina mobila enheter med iOS och Android.

Läs hela testet hos PCMag

Taggar: antivirus, säkerhet, virusskydd, virusprogram, antivirusprogram, Kaspersky, Bitdefender, Symantec, Norton (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *