Säkerhet

3 gratis antivirus du nog aldrig hört talas om!

Gratis antivirus är ett populärt sätt att enkelt skydda din dator mot farlig kod, utan att behöva betala flera hundra om året. Visst erbjuder kommersiella säkerhetspaket ett komplett skydd, men ett gratis virusskydd är betydligt bättre än antingen ingenting alls eller ett utgånget antivirusprogram. Här kommer tre gratis virusskydd du troligtvis inte hört talas om!

När vi skriver om gratis antivirus i vanliga fall, brukar det alltid handla om Avira, Avast och AVG. Men det finns en lång rad andra gratis virusskydd som inte får lika mycket uppmärksamhet. I den här artikeln går vi igenom tre stycken bra antivirus för dig som vill ha ett gratis skydd mot farlig kod!

ZoneAlarm gratis antivirus

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 2015

För många år sedan var ZoneAlarm närmast en defacto-standard när det kom till brandväggar. Det var svårt att skriva om säkerhet för Windows utan att nämna den gratis brandväggen ZoneAlarm. Programmet var enormt populärt för Microsoft släppte Windows XP SP2, där man lanserade en egen rätt bra brandvägg. ZoneAlarm har visserligen fortfarande massor av användare men det har hamnat lite i skuggan i och med att Windows egna brandvägg blivit allt bättre.

Check Point Software, som ligger bakom ZoneAlarm, har emellertid inte legat på latsidan. Idag erbjuder man ett gratis paket med både antivirus och den populära brandväggen. Paketet heter i aktuell version ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 2015. De erbjuder en rad olika program, varav de flesta kostar pengar, men alla bygger på samma grundläggande teknik och det är en lösning som har fått gott om utmärkelser – även från välrenommerade tastlab som AV-Test och Virus Bullentin.

Läs mer om ZoneAlarm

NANO gratis virusskydd

NANO Antivirus

Trots att NANO Antivirus fortfarande befinner sig i betastadiet, och inte har funnits speciellt länge, har det fått bra betyg i flera olika tester. Utvecklarna satsar på att skapa ett antivirusprogram som är snabbt, effektivt och användarvänligt. NANO Antivirus håller koll på vad som händer i ditt system genom att snabb kolla filer du kör igång eller laddar ner från Internet.

Programmet har låga krav på din dator, och ska kunna köras på en PC med från 1,2 GHz processor och 512 MB internminne. Det är kompatibelt med Windows 7, 8 och 8.1. En liten annorlunda finess i programmet är att du kan använda grafiska skal för att själv bestämma hur gränssnittet ska se ut.

Läs mer om NANO Antivirus

360 Total Security, gratis antivirusprogram

360 Total Security

Med sitt 360 Total Security vill QIHU 360 Software erbjuda mer än ett antivirus. Programmet har förutom skydd mot farlig kod även funktioner för att snabba upp din PC. 360 Total Security arbetar mycket i molnet, vilket innebär att man snabbt kan identifiera ny farlig kod. Här arbetar man med flera olika antivirusmotorer, utöver sina egna använder man även Avira och Bitdefender för att upptäcka och skydda dig mot skadlig kod.

Programmet har ett skydd mot nätfiske och identitetsstöld, något som säkert tilltalar dig som handlar på nätet. I tester placerar sig 360 bra. De hamnade till exempel på andra plats i AV-Tests list över de bästa virusskydden för Windows 7 (testet gjordes i februari 2015).

Läs mer om 360 Total Security

Har du tips på andra gratis antivirus som borde uppmärksammas?

Taggar: gratis antivirus, antivirus, virusskydd, gratisprogram, 360 Total Security, NANO Antivirus, ZoneAlarm, antivirusprogram (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *