Windows 7

Så enkelt får du ett snabbare gränssnitt i Windows 7

Tycker du att din PC med Windows 7 är långsam på att flytta fönster, visa menyer och liknande? Förmodligen är datorn lite för seg för det grafiskt avancerade gränssnittet. Det går dock lätt att fixa!

Som standard innefattar gränssnittet i Windows 7 massor av animeringar, skuggor och andra effekter som tar en del prestanda från systemet. På en lite äldre eller slö dator kan det här bli ganska jobbigt. Det kan också märkas på en bärbar dator när du kör den på batteridrift, eftersom systemet ofta drar ner prestandan för att förlänga batteritiden.

Om du inte bryr dig speciellt mycket om hur Windows ser ut, finns det många inställningar som du kan ändra för att göra att gränssnittet flyter på snabbare. Gå till Kontrollpanelen i Startmenyn och välj System och säkerhet > System. I vänsterspalten klickar du på länken Avancerade systeminställningar.

Snabbare Windows 7

Nu öppnas ett fönster vid namn Systemegenskaper. I rutan Prestanda klickar du på Inställningar, för att öppna Prestandaalternativ. I det här fönstret kan du göra massor av inställningar för vilka effekter i Windows som du vill ha aktiverade.

Om du vill skala bort allt onödigt väljer du bara Justera för bästa prestanda. Då kommer utseendet på Windows att bli väldigt nerskalat, så om du liksom undertecknad faktiskt tycker att Windows 7 är rätt snyggt är det bättre att manuellt stänga av onödiga finesser.

Fixa slö Windows 7 gratis

Några exempel på finesser du kan deaktivera är animeringar. Du kan också stänga av att menyer ska rulla in – sådant tycker i alla fall jag bara slöar ner gränssnittet. Skuggor är ett annat exempel på finesser som tar lite tid att beräkna för datorn.

När du är nöjd klickar du på OK för att stänga ner fönstrena. Sedan är det klart! Förhoppningsvis kommer du att märka att Windows gränssnitt blir snabbare att arbeta i, annars kan du prova att stänga av ännu fler finesser. Aero och teman är de som tar mest prestanda.

Läs också:

Taggar: Windows 7, Windows, prestanda, slö dator, snabbare dator, tips (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Så enkelt får du ett snabbare gränssnitt i Windows 7

  1. Lotta Larsson

    Tyckte detta var ett bra tips, och körde på att “justera för bästa prestanda” och nu har hela datorn fått tokfnatt. Den tappar kontakten med nätverket och Utforskaren hänger sig hela tiden, vilket gör att jag inte kan återställa heller. Några tips??? Jag håller på att bli knäpp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *