8 nya funktioner i Windows 7!

Idag har Microsoft lanserat Windows 7. Redaktionen på PCOnline har kört operativsystemet ett tag nu och har bara gott att säga om Vistas uppföljare. I den här artikeln får du lära dig om de bästa nya funktionerna i Windows 7!

Windows 7 har kallats för ”evolution – inte revolution”. Det baserar sig på faktumet att Windows 7 är en rejäl uppgradering av Vista. Operativsystemet innehåller många nyheter och ännu fler förbättringar, men det är ingen revolution. Däremot gör det din dator mycket lättare och snabbare att arbeta med. Därför kan jag varmt rekommendera en uppgradering.

Det finns ett gäng nya funktioner som är värda att ta en extra titt på i Windows 7. Lär dig dem för att arbeta bättre i systemet.

1. Bättre aktivitetsfält

Windows 7 aktivitetsfält

Aktivitetsfältet har blivit mycket bättre i och med Windows 7. Du kan numera fästa program i aktivitetsfältet, vilket fungerar ungefär som verktygsfälten där du la genvägar i tidigare versioner. Numera kan du lägga ikonerna var som helst. Dra bara ikonen för ett program och släpp någonstans på aktivitetsfältet.

När du högerklickar på ett program i aktivitetsfältet får du fram en snabbmeny där det finns funktioner kopplade till verktyget. Har du lagt till Internet Explorer kommer menyn att innehålla länkar till ofta besökta webbsidor, en länk till InPrivate-surfning och lite annat. Du kan fästa länkar som du alltid vill ska finna där genom att klicka på ikonen som ser ut som ett häftstift.

Drar du muspekaren över aktiva program kommer det att visas en miniatyrbild. Fortsätter du att dra musen över miniatyrerna visas fönstret och klickar du hoppar du till fönstret – eller filken, om programmet arbetar med fliksystem – du valt.

2. Meddelandefältet samlar ikoner

Windows 7 - systemfältet

I tidigare Windows har det visats en massa ikoner nere i meddelandefältet (också kallat för systemfältet) längst till höger. Det har gått att gruppera dessa från och med Windows XP, men i Windows 7 har Microsoft istället samlat ihop ikonerna i en liten ruta.

Om du klickar på ikonen Visa dolda ikoner kommer en popup-ruta att visas med alla ikoner. Det här är smidigare än den tidigare funktionen eftersom man ibland inte hinner klicka på en ikon innan den gömmer dem igen.

3. Inga fler ballonger

Windows 7 - Ballongtips

Windows 7 har äntligen gjort något åt alla de där ballongmeddelandena som flyger upp i tid och otid nere i systemfältet. Kör man med hög upplösning och en jätteskärm är det här inget större problem, men på en liten skärm är det irriterande.

Nu ligger alla dessa meddelanden samlade under ikonen som ser ut som en flagga. Klickar du på den får du fram en lista över aktiviteter du behöver göra. Här kan du se om det är dags för en uppdateringar av Windows, eller något annat.

Läs vidare på sidan 2!

9 Replies to “8 nya funktioner i Windows 7!”

 1. Jag anser att Windows 7 är mycket bra. Har dock inte hunnit använda det särskilt mycket ännu, men mitt första intryck och mitt nuvarande tycke är positivt.

 2. Pingback: Halva priset på Windows 7! « Edvinssons blogg

 3. Tycker att Windows 7 har blivit fulare desing messigt. Windows Vista kräver mer prestanda ja men Vista är snyggare. Windows 7 ser exat ut som en MAC kopia fast med start meny. Fy Microsoft att härmas är inte bra. Allt detta med genomskilnit och sånt är inte alls snyggt ser ju ut som självaste fan. Håller mig nog till Vista ett par år till. Hoppas det är några grabbar som gör ett tema till 7an som liknar vista mer!

 4. @AEMONY

  Jag hade för mig att man kunde ställa in hur ofta dom skulle notifiera via ballonger i Windows 7 (har inte datorn så jag kan kolla nuvarande).

  Teman är också påväg att knäckas. En vän till mig har bytt start meny knappen till sin egen logotyp. Det är lite svårare just nu, men det är ju bara början på allt som kommer att komma till.

 5. 4. Gadgets var du vill
  Inga problem att dra loss gadgets från sidofältet i Vista… Sedan kan du stänga sidofältet om du vill så blir det exakt som i Win 7.

 6. Pingback: Windows 7 | Skottet

 7. 3. Inga fler ballonger
  Ballongerna finns kvar, endast meddelanden som är kopplade till åtgärdscentret (vilket är AV, brandvägg, säkerhetskopiering, UAC och uppdateringar) visas under denna ikonen. Alla andra program har fortfarande möjligheten att notera användaren om saker med hjälp av ballongerna.

  8. Lättare med teman
  Visst har teman blivit lättare, men mer avancerade saker som att byta visual styles (utseendet på startmenyn och fönster etc.) har blivit ännu svårare, vilket jag ser som enormt negativt. Varför Microsoft inte tillåter användarna att byta mer än bara färgen på fönstrena (ja, det är allt till det estetiska av Explorer som man kan ändra på) förstår jag inte.

  Jag ser fram emot när folk knäcker Microsofts löjliga skydd så att man äntligen kan göra sitt Windows 7 mer personligt än de simpla sakerna som att ändra bakgrundsbild, ljud, mus och färg. >_<

 8. Pingback: 8 nya funktioner i Windows 7 « Robbans…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*