Bärbart

Numark DJ2GO – bli DJ med laptopen som redskap

DJ2GO är ett bärbart tillbehör för laptopen som gör att man kan prova på att vara DJ med datorn som redskap.  Tillverkare av DJ20 är Numark och med till DJ2GO följer programvaran Virtual DJ.

Det bör nog sägas direkt att professionella DJ:s nog inte har mycket att hämta när det gäller DJ2GO. Även om det vid en första anblick ser ut att vara fullt med knappar och kontroller på enheten så saknas det till exempel möjlighet att ställa in diskant, mellanregister och basstyrka på musiken.

Det som finns är dock bland annat två kontroller för att styra musikspåren man mixar, här finns start och stopp-knapp och en qeue-knapp för varje kanal. Man kan också ställa in volym på de olika spåren och allt man gör visas också direkt på skärmen. DJ2GO ska vara enkelt att använda tillsammans med den skräddarsydda programvaran.

För att man ska kunna lyssna på sin mix mer än i högtalarna som man kopplar sin dator till behöver man dock antingen skaffa en kabel som delar ljudet i två utgångar eller så får man inhandla ett extra ljudkort.

Prislappen för DJ2GO ligger på 500 kronor, vilket är en blygsam summa i sammanhanget eftersom det nästan inte finns någon övre gräns för hur mycket “riktiga” mixerbord kan kosta.

Läs mer

Officiella hemsidan för DJ2GO

Videodemonstration av DJ2GO

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *