Så köper du billigast och bäst studentdator!

Nu när skolorna öppnar för en ny termin, är det många som tänker köpa en ny dator för att ha till studierna. I den här artiklen kommer du få råd och tips om vad du ska tänka på när du köper en billig och bra dator för studenter.

Innan du ger dig ut för att handla en billig studentdator, bör du fundera på vad det är du behöver. Jag generaliserar en aning nu, och tippar på att den mest populära datorn för studenter är en bärbar PC med Windows, som går att använda för att skriva uppsatser på, surfa på nätet, lyssna på musik med och se på film på.

Processor, minne, hårddisk

Billig bärbar datorEn sådan dator har inte speciellt höga krav på prestanda. Du kommer säkert att hitta flera bra val hos din lokala teknikåterförsäljare – exempelvis OnOff, El-Giganten, SIBA och Mediamarkt. Jag kan också rekommendera att köpa datorn från Dell, eftersom de ofta har bra erbjudanden på hyfsade datorer till låga priser. Det är värt att kolla upp deras sajt för att hitta något attraktivt.

Riktar du in dig på billiga bärbara så kommer du rätt bra om du lägger dig på prisklassen 5000-6000 kronor. På den nivån får du en helt okej processor, och du bör även få minst 2 GB internminne och en rymlig hårddisk. Hur stor hårddisk du ska ha beror på vad du har tänkt att göra. Stora hårddiskar behövs om du vill lagra filmer på den. Då bör du satsa på minst 160 GB.

Märket på datorn spelar egentligen ingen större roll. Det du bör kontrollera om hur det ligger till med garanti, service och medföljande programvaror. I övrigt brukar de flesta använda sig av samma komponenter från asiatiska tillverkare.

Läs vidare om minidatorer och begränsade program…

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *