Gratis WiFi

Facebook letar upp gratis WiFi med ny funktion

Mobil datatrafik är långt ifrån gratis. Därför är det populärt att kunna ansluta sig till offentliga WiFi-nätverk för att komma åt kostnadsfritt Internet. Facebook har börjat testa en funktion som kallas Find Wi-Fi, vars syfte är att just hitta gratis trådlösa Internetanslutningar.

Den nya funktionen är än så länge inte tillgänglig för alla användare, utan Facebook är fortfarande i teststadiet och provar sig fram på utvalda marknader. Så när den dyker upp i Sverige – och om den gör det över huvud taget – är oklart.

Men utifrån det vi vet så låter det som en klart intressant funktion. Det finns gott om offentliga så kallade WiFi-hotspots som du gratis kan koppla upp dig till. Sedan ska man alltid vara försiktig när det gäller öppna nätverk. Säkerheten är knappast hög så du bör tänka på vad du använder Internet till.

Facebook Find Wi-Fi
image-6702

Facebook håller på att testa en funktion som heter Find Wi-Fi, som hjälper till att hitta WiFi-hotspots.

Facebook använder sedan länge tillbaka krypterad koppling mellan server och använder (https), vilket gör att du kan surfa på det sociala nätverket utan att riskera att någon avlyssnar det du gör.

Ett alternativ till Facebooks eventuellt kommande funktion är WeFi, en applikation som finns för Android eller iOS, och som låter dig söka bland 170 miljoner hotspots världen över.

Källa: VentureBeat

Taggar: Facebook, WiFi, trådlöst Internet, Internetuppkoppling, gratis WiFi, sociala medier (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *