Outlook.com

Skapa e-postalias till din adress på Outlook.com

Microsofts Outlook.com har visat hur en webbaserad e-postklient ska se ut och fungera. En av funktionerna i applikationen är att du dels kan ansluta andra e-postkonton till den, och dels att du kan skapa ett antal olika alias till din mejladress. Det här är smidigt om du vill ha fler än en adress.

Du kanske minns att Microsoft köpte upp Hotmail för ett antal år sedan och sedan gjorde om det till Outlook.com. Det finns inget kvar av Hotmail, utan Outlook har utvecklats till en riktigt bra e-postklient.

E-postalias är extraadresser som är kopplade till din originaladress. Det finns många skäl till varför du vill ha ett par olika adresser. Kanske vill du ha en speciell adress till nyhetsbrev du prenumererar på, eller för att använda när du registrerar dig för olika tjänster. Kanske har du ett företag som du vill ha en egen adress för.

Outlook.com, bästa webbaserade e-postklienten
image-6713

Outlook.com är den bästa webbaserade e-postklienten. Du kan bland annat skapa egna alias.

För att skapa e-postalias hos Outlook klickar du först på ikonen för inställningar – den om ser ut som ett kugghjul uppe till höger. I menyn väljer du sedan Anslutna konton.

Nu kommer du till en sida där du kan lägga till e-postadresser hos andra leverantörer, exempelvis ditt webbhotell om du har ett sådant. Det här är till för dig som vill flytta all hantering av din e-post till Outlook. Det är aldrig fel att samla alla adresser på ett ställe och Outlook är en riktigt bra mejlapplikation.

Outlook.com alias
image-6714

Skapa e-postalias för att snabbt få en ny mejladress.

Längst ner på sidan hittar du länken Hantera eller välj ett primärt alias. Webbsidan som du nu kommer till innehåller e-postadresser eller alias kopplade till Outlook. Under listan hittar du länken Lägg till e-post.

Du kan antingen skapa ett nytt e-postalias under domänen outlook.com, eller använda en egen adress som alias. Fyll i ditt e-postalias i fältet för Skapa en ny e-postadress och lägg till den som alias.

När det här är klart kan du börja använda din nya adress. Alla mejl som skickas till ditt alias, vidarebefodras till din primära e-postadress. En mapp skapas i din inkorg för itt nya alias, och här hittar du snabbt alla mejl som skickats hit.

Outlook.com, alias
image-6715

Det går enkelt att skapa ett eller flera alias till din mejladress.

Använder du Outlook.com för e-post, eller har du någon annan mejlapplikation? Du kanske kör Gmail? Lämna gärna en kommentar och berätta.

Taggar: Outlook, Outlook.com, e-post, mejladress, e-postalias, alias, mejlalias, e-mejl, e-mail, Microsoft, Hotmail (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *