I höst hålls SM i överklockning 2012

SM i överklockning hålls för tionde året i rad i höst och anordnas av NordicHardware. Nytt för årets upplaga av tillställningen är bland annat att man även kommer att överklocka smartphone-telefoner.

Alla medel är tillåtna när Sveriges snabbaste datorsystem ska utses vid de årliga svenska mästerskapen i överklockning. Genom att använda sig av flytande kväve för att kyla ner de extremt överklockade systemen så kan man få fram prestanda och benchmark-värden som annars inte vore möjliga.

Fokus vad gäller segmentet datoröverklockning kommer i år att ligga på den snabbväxande processorplattformen ARM.  Det som kanske är mest spännande med höstens upplaga av tävlingen är dock att man nu förutom datorsystem även ska ge sig på att överklocka smarta telefoner. Tidigare år har det även funnits en kategori som innefattar överklockade grafikprocessorer.

Överklockning kan i princip gå till på tre olika sätt och alla syftar till att trimma datorns prestanda. Man kan dels öka hastigheten på minne och processor på sitt system med hjälp av systembussen. Dessutom så kan man öka grafikkortets frekvenser för minnen och processor. Man kan även låsa upp processorn och sedan höja dennas multipel för att nå en högre hastighet. Hastigheten på systemen mäts sedan med så kallad benchmarking-programvara, som inte sällan renderar avancerad 3D-grafik så fort som systemen mäktar med.

Än så länge har Nordichardware inte fått upp någon sajt med mer information om årets överklockningsmästerskap, men mer om SM 2012 kan man läsa hos samarbetspartnern PC För Alla Extreme.

Läs mer

Extreme + NordicHardware = SM i överklockning 2012

Taggar: SM i överklockning, överklockning, SMPC 2012, extrema datorer (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *