Smartphone

Huawei P8: Många spännande funktioner i ny smartphone

Huawei P8 visar upp ett flertal innovativa finesser utöver det vanliga, bland annat teknik som gör att den ska fungera bättre när du exempelvis färdas i höga hastigheter på tåg, bättre brusreducerat ljud när du pratar i headset utomhus, och när du tar digitalfoton i dålig belysning. Huawei är ännu inget jättestort märke i Sverige inom smartphones. Kan deras nya P8 ge en knuff i rätt riktning?

Det kinesiska företaget Huawei är i Sverige mest kända för sina modem inom mobilt bredband. En majoritet av alla 3G/4G-donglar är tillverkade av Huawei. Företaget bygger även smartphones, men här har man ännu inte slagit igenom på bred front i Sverige. Med sin Huawei P8 lanserar man en smartphone som ser klart intressant ut på pappret.

Huawei P8 kör Android 5.0, och har en skärm på 5,2 tum med Full HD-upplösningen 1920×1080 pixlar i 424 dpi. Den använder en processor vid namn Hisilicon Kirin 930, som är en 2 GHz-modell med åtta kärnor i 64 bitar. Internminnet är på 3 GB och lagringsutrymmet 16 GB. Vikten ligger på 144 gram. Skalet är gjort av ett stycke i aluminium och kommer i färgerna Mystic Champagne och Titanium Grey.

Det finns plats för två SIM-kort med stöd för 4G. Om du ofta reser utomlands kan det här vara smidigt, alternativt om du har ett jobb- respektive privatabonnemang och vill slippa släpa runt på två olika smartphones.

Brusreducering och avancerad videoregissering

Bland de smarta finesserna som P8 erbjuder, finns möjlighet att reducera upp till 90 procent av vindbrus när du pratar i headset utomhus. I bullriga miljöer kan du vrida volymen upp till 58 procent högre än normalt. En annan ljudrelaterad finess är att du kan ropa på din smartphone när du inte vet var du lagt den, och då svarar den via högtalaren.

Huawei P8

Digitalkameran tar bilder i 13 megapixlar och kan spela in video i 1080p-upplösning. Den använder optisk bildstabilisator och har fyrfärgssensor för att förbättra färgnivåerna i hög eller låg belysning. Frontkameran är på 8 megapixlar.

P8 har ett Regissörsläge för dig som vill spela in film med mobiler. Det här läget låter dig regissera och kontrollera upp till tre andra Android-smartphones samtidigt, för att spela in film från flera vinklar. Funktionen har så klart en väldigt nischad målgrupp, men spelar du in exempelvis videobloggar eller videos av podcasts kan du höja kvaliteten ordentligt genom att växla mellan olika vinklar.

Optimerad signalstyrka och e-boksläsare

När det kommer till nätanslutning har P8 en funktion som kallas Signal+. Den använder mobilens dual-antenn för att snabbt kunna optimera anslutningen för bästa möjliga signal. Hur bra det här fungerar i verkligheten är så klart svårt att säga men enligt tillverkaren ska man ha gjort 4G-testen i över 20 länder, och kommit fram till att P8 synkar upp till tre gånger snabbare än en genomsnittlig smartphone.

En cool detalj är att du kan utrusta Huawei P8 med en e-bläcksskärm på baksidan av mobilen. Då kan du snabbt göra om din smartphone till en läsplatta, för att läsa e-böcker. Det här är en finess som är smart framåt sommaren när du ligger ute i solen och läser – att läsa på en vanlig skärm är hopplöst, men e-bläck fungerar utmärkt. Läs mer om e-bläck och läsplattor.

Huawei P8 lanseras i slutet av maj till ett rekommenderat pris på 4995 kronor.

Källa: Pressmeddelande

Taggar: Huawei P8, Huawei, P8, smartphone, mobil, mobiltelefon, smart telefon, Android (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Huawei P8: Många spännande funktioner i ny smartphone

  1. Adam Berg

    Göra om surfplattan till läsplatta??? Vilken surfplatta då, det är en normalstor telefon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *