Så använder du Dropbox som backup

Dropbox finns som sagt i en gratisversion som ger dig 2 GB lagringsutrymme. 2 GB kan vara fullt tillräckligt om du liksom jag främst jobbar med textdokument och lågupplösta bilder. Sysslar du med video är det värre.

Då behöver du skaffa en uppgradering. Dropbox erbjuder i dagsläget två betalalternativ; Pro 50 respektive Pro 100. De ger dig 50 GB eller 100 GB lagringsutrymme och det kostar dig motsvarande cirka 70 kronor respektive 150 kronor i månaden.

För att komma igång går du till Dropbox hemsida och klickar på Download Dropbox. Applikationen finns för Windows, Mac OS och Linux. Det finns även en Mobile-version för mobiltelefoner som låter dig komma åt filerna var du än befinner dig.

Dropbox Pro

När du laddat ner och installerat applikationen kommer du att få registrera dig hos Dropbox. Det är nödvändigt för att du ska få ett användarnamn och lösenord till din lagringsplats. Dessa uppgifter behöver applikationen för att logga in, och du kan även använda dem för att logga in och få tillgång till dina filer via Dropbox hemsida.

Dropbox WindowsApplikationen Dropbox kommer du åt via systemfältet. Där hittar du efter installation en ikon för Dropbox logotyp. Vänsterklickar du på den öppnas din lokala Dropbox-mapp, och högerklickar du visas en meny.

Det första du bör göra är att bestämma var din Dropbox-mapp ska finnas. Öppna menyn och välj Preferences. I rutan Dropbox Folder Location väljer du mapp.

Om du vill, kan du välja Mina Dokument för att synkronisera hela den mappen. Men kontrollera hur mycket data du har lagrat här, så det inte ligger massor av gigabytes i form av DVD-rippar eller liknande…

Så använder du Dropbox på smarta sätt!

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

4 comments on “Så använder du Dropbox som backup

  1. Gustaf Drakenberg

    Jag har köptdropbox i en lite mer än standard version
    Men jag förstår INTE hur man gör för att kunna få det att fungera Är jag Dum eller kommer jag Från Mjölby obs skämt

  2. Pingback: Lär dig Dropbox | Father Bens blog

  3. Pingback: Så använder du Dropbox som backup | ITnyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *