Så använder du Dropbox som backup

Webbtjänsten Dropbox är en väldigt bra onlinehårddisk som fungerar precis så smidigt som man vill att det ska göras. Gratisversionen ger dig hela 2 GB att lagra exempelvis dokument på.

Dropbox är en lösning som i realtid automatiskt synkroniserar en mapp på din hårddisk med ditt privata lagringsutrymme på tjänstens servrar. När du skaffat tjänsten installerar du ett program på din dator, som ligger i bakgrunden och kontrollerar både din lokala mapp och serverutrymmet.

Skapar du en ny fil eller uppdaterar en gammal lokalt, kommer den att omedelbart skickas över till servern. På samma sätt märker verktyget av om nya filer tillkommer på ditt Dropbox-konto. Det här kan ske om du installerar verktyget på fler än en dator.

Det suveräna med Dropbox är att du aldrig behöver fundera på att synkronisera mapparna, eftersom det sker helt per automatik. Verktyget tar inte heller upp en massa datorkraft eller bandbredd. Om du uppdaterar en fil, kommer enbart den förändrade datan att synkroniseras – något som är effektivt om du lagrar tunga filer i din Dropbox.

Eftersom filerna ligger både lokalt och i molnet kan du arbeta med dem även när du är nerkopplad.

Dropbox gratis nerladdning

Personligen kör jag Dropbox för alla mina dokument – artiklar och bloggposter. Jag har programvaran installerad både på min PC och min Mac (samt min iPhone). Det gör att jag kan fortsätta skriva på en artikel oavsett vilken dator jag sitter vid.

Framför allt betyder det att jag har en riktigt bra backup – mina dokument synkroniserar ju mellan såväl PC:n som Macen och molnet. Alla mina dokument ligger alltså på tre olika ställen – samt ett fjärde i form av lokal backup till NAS.

Kom igång med Dropbox gratis!

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

4 comments on “Så använder du Dropbox som backup

  1. Gustaf Drakenberg

    Jag har köptdropbox i en lite mer än standard version
    Men jag förstår INTE hur man gör för att kunna få det att fungera Är jag Dum eller kommer jag Från Mjölby obs skämt

  2. Pingback: Lär dig Dropbox | Father Bens blog

  3. Pingback: Så använder du Dropbox som backup | ITnyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *