Gratis program som sparar tusenlappar åt dig!

Det kan kännas surt att lägga ut tiotusentals kronor på programvaror för att du ska kunna använda den där datorn du köpt för en förmögenhet. Men det behöver du inte göra! Det finns många gratis lagliga alternativ till kommersiella program. Så här sparar du pengar!

Marknaden för gratisprogramfreeware och program som utvecklas med öppen källkod – är väldigt stor och ständigt växande. Man kan fråga sig varför företag och privatpersoner lägger ner tid på att utveckla program som de ger bort gratis, men det finns alltid logiska anledningar.

Många företag som ger bort sina program gratis tjänar pengar på support och tillvalstjänster. Andra gör nerskalade gratisversioner av sina kommersiella program och använder dem som ren marknadsföring. Och en tredje grupp är den som skriver program för att det är kul, och för att lära sig att programmera bättre.

Som konsument kan du spara pengar på att känna till vilka gratis alternativ det finns till de programmen du behöver på din dator. I den här artikeln har vi letat upp ett gäng gratisprogram som du kan ladda ner och installera, istället för att köpa de dyra kommersiella alternativen.

Programmen hittar du på nästa sida…

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *