Gratis bildredigering: Topp 5 fria program!

PhotoScape – annorlunda bildbehandlare för bloggare

När jag första gången körde PhotoScape blev jag riktigt imponerad. Det är jag fortfarande. Om jag inte har tillgång till en licens till Photoshop, eller om jag ska använda en dator som inte pallar med Adobes feta program, brukar valet falla på PhotoScape. Det är ett annorlunda bildredigeringsprogram som är uppdelat i olika verktyg. Gränssnittet är dock snyggt och det är inte svårt att lära sig.

På många sätt är PhotoScape det ultimata gratisprogrammet inom bildhantering för bloggare. Det innehåller bland annat nämligen smarta funktioner för att automatiskt skala om och sätta ram på flera bilder. Säg att du tagit flera digitalfoton som du vill publicera i din blogg. Då behöver du skala om bilderna och kanske vill du ha en ram runt dem. Markera flera bilder, gör inställningar och låt PhotoScape göra arbetet åt dig.

Fler funktioner värda att nämna är den utmärkta delen för kollage. Här hittar du en lång rad färdiga formateringar, alltså typer av kollage. När du har valt en, så är det bara att dra och släppa bilder på respektive bildruta i kollaget. Sedan sparar du ditt bildkollage som en vanlig Jpeg och lägger upp i bloggen. Vidare finns det en funktion för att skapa Gif-animeringar.

PhotoScape är annorlunda jämfört med konkurrenterna, men det är annorlunda på ett bra sätt. Det är klart värt att prova!

photoscape
image-606

Alla gratis bildredigeringsprogram:

Taggar: GIMP, Paint.NET, PhotoScape, Picasa, InfranView, bildredigering, bildbehandling, digitalfoto, foto, bilder, bildretuschering (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

11 comments on “Gratis bildredigering: Topp 5 fria program!

 1. Pingback: Ministry Blog » Blog Archive » Veckans läsning

 2. Salome Vestermark

  Finns det något enklare bildbehandlingsprogram än gimp till Mac? Hur får man olika färger på orden och hur lyckas man få fet stil på texten, i gimp? Jag är jättetacksam för svar.

 3. Stig Carlson

  Jag är nybliven ägare av en digitalkamera och bor iPartille. Önskar svenskspråkig
  distansutbildning/ litteratur gällande
  bildbehandling ex. Paint.Net/XnView och videoredigerng ex Movie Maker(WINDOVS VISTA).Går bra med enbart litteratur för självstudier.

  Med önskan om god fortsättning

  Stig Carlson

 4. Pingback: The Blog of Blogs » Blog Archive » Gratis bildredigering med PhotoFiltre

 5. Pingback: Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet

 6. Leif Larsson

  Varför ingen bild på Irfanview? Dessutom nämner du inte att den finns översatt till svenska.

 7. Jan Sandahl

  Det heter irfanview. Du har i alla fall varit konsekvent att och skrivit fel genom hela texten. En snabb koll på länken du lade in hade hjälpt dig. Förväntar mig en högre redaktionell koll från dig. :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *