Gratis bildredigering: Topp 5 fria program!

Picasa – organiserar och fixar dina digitalfoton

Google köpte för ett bra tag sedan upp bildbehandlingsverktyget Picasa, och de har inte legat på latsidan. Programmet utvecklas hela tiden och kommer i nya versionen. Picasa är ett numera ett riktigt kraftfullt verktyg för alla digitalfotografer. Dess styrka ligger i organiserandet av dina digitalfoton. Istället för att du kopierar över bilderna från kameran till någonstans på hårddisken, gör du det via Picasa. Programmet kommer då att indexera dina bilder i en databas, som gör det mycket lättare att hitta specifika bilder i framtiden.

Utöver själva organiseraren så rymmer Picasa även alla grundläggande finesser för fotoredigering. Med några musklick kan du fixa till dina bilder för att få ordning på färger och ljusstyrka. Det finns också andra ordinära funktioner för att beskära och skala. Picasa är översatt till svenska. Google har lyckats bra.

Ett plus är att du kan skapa webbalbum för att lägga upp dina bilder på Internet. Via Picasa och Google kan du skaffa gratis utrymme för publicering av dina bilder, även om gratisversionen är rätt begränsad vad gäller lagringsutrymmet.

picasa3
image-606

Alla gratis bildredigeringsprogram:

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

11 comments on “Gratis bildredigering: Topp 5 fria program!

 1. Pingback: Ministry Blog » Blog Archive » Veckans läsning

 2. Salome Vestermark

  Finns det något enklare bildbehandlingsprogram än gimp till Mac? Hur får man olika färger på orden och hur lyckas man få fet stil på texten, i gimp? Jag är jättetacksam för svar.

 3. Stig Carlson

  Jag är nybliven ägare av en digitalkamera och bor iPartille. Önskar svenskspråkig
  distansutbildning/ litteratur gällande
  bildbehandling ex. Paint.Net/XnView och videoredigerng ex Movie Maker(WINDOVS VISTA).Går bra med enbart litteratur för självstudier.

  Med önskan om god fortsättning

  Stig Carlson

 4. Pingback: The Blog of Blogs » Blog Archive » Gratis bildredigering med PhotoFiltre

 5. Pingback: Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet

 6. Leif Larsson

  Varför ingen bild på Irfanview? Dessutom nämner du inte att den finns översatt till svenska.

 7. Jan Sandahl

  Det heter irfanview. Du har i alla fall varit konsekvent att och skrivit fel genom hela texten. En snabb koll på länken du lade in hade hjälpt dig. Förväntar mig en högre redaktionell koll från dig. :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *