Gratis bildredigering: Topp 5 fria program!

IrfanView – bildvisare med smarta funktioner

Egentligen är IrfanView en vanlig bildvisare. Huvudpoängen med verktyget är att du på ett bra sätt ska kunna tittta på dina digitala bilder på hårddisken, bläddra mellan dem och snabbt kunna hitta rätt. Den här delen fungerar finfint, och jag kan rekommendera IrfanView för dig som bara är ute efter en bildvisare. Denna typ av verktyg är ett bra komplement till ett bildredigeringsprogram, eftersom dessa kan vara aningen sega att arbeta i om du bara vill titta på bilder.

IrfanView har emellertid utvecklats från att bara kunna visa bilder, till att även kunna göra enklare justeringar i dem. Det kryllar inte av funktioner och jag skulle inte vilja sträcka mig så långt att kalla verktyget för ett bildredigeringsprogram, men samtidigt så kan du faktiskt redigera dina bilder här i. Det fungerar dessutom rätt smidigt. IrfanView som redigerare är ett val för dig med ytterst små krav. Du vill bara kunna göra simpla småändringar, utan att arbeta med en avancerad bildredigerare.

En svensk översättning finns att ladda ner. Du behöver först ladda ner och installera programmet via Download-länken i menyn. När det är gjort laddar du ner och installerar Swedish-installer från Languages. Slutligen startar du IrfanView och väljer Options > Languages.

irfanview
image-606

Alla gratis bildredigeringsprogram:

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

11 comments on “Gratis bildredigering: Topp 5 fria program!

 1. Pingback: Ministry Blog » Blog Archive » Veckans läsning

 2. Salome Vestermark

  Finns det något enklare bildbehandlingsprogram än gimp till Mac? Hur får man olika färger på orden och hur lyckas man få fet stil på texten, i gimp? Jag är jättetacksam för svar.

 3. Stig Carlson

  Jag är nybliven ägare av en digitalkamera och bor iPartille. Önskar svenskspråkig
  distansutbildning/ litteratur gällande
  bildbehandling ex. Paint.Net/XnView och videoredigerng ex Movie Maker(WINDOVS VISTA).Går bra med enbart litteratur för självstudier.

  Med önskan om god fortsättning

  Stig Carlson

 4. Pingback: The Blog of Blogs » Blog Archive » Gratis bildredigering med PhotoFiltre

 5. Pingback: Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet

 6. Leif Larsson

  Varför ingen bild på Irfanview? Dessutom nämner du inte att den finns översatt till svenska.

 7. Jan Sandahl

  Det heter irfanview. Du har i alla fall varit konsekvent att och skrivit fel genom hela texten. En snabb koll på länken du lade in hade hjälpt dig. Förväntar mig en högre redaktionell koll från dig. :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *