Använd Gmail som onlinelagring med GMail Drive

Använder du Google Gmail för e-post? Då har du säkert massor av ledig lagringsplats på ditt konto, avsedd för att lagra e-post på. Utrymmet hos Gmail är ständigt växande. Med gratisprogrammet GMail Drive kan du utnyttja lagringsutrymmet som en webbhårddisk!

GMail Drive är ett gratis verktyg som integrerar sig i Windows och ger dig en ny lagringsenhet som är ihopkopplad med ditt Gmail-konto. Genom att lagra speciella e-post med dina filer som bilagor, kan GMail Drive använda ditt konto som onlinehårddisk. Det gör att du lagra filer här, för att enkelt ta dem mellan två datorer – exempelvis mellan hemdatorn och jobbet.

Det ska redan nu påpekas att GMail Drive inte är den ultimata lösningen för webbhårddiskar. Det är naturligtvis bättre att använda en tjänst som är avsedd för just detta. Men om du har Gmail och om du vill komma igång fort och enkelt, är GMail Drive värt att ta en titt på. Det har nyligen lanserats i en ny version som är stabilare än tidigare.

Börja med att besöka programmets hemsida och ladda ner Zip-filen med installationsfilen. Packa upp filerna i en mapp någonstans på din hårddisk. Du kan använda ett gratis zip-program för detta ändamål. När du packat upp filerna kör du igång installationsprogrammet Setup.exe. När du har installerat GMail Drive kommer du att få en ny lagringsenhet (ligger under Den här datorn/Dator) med samma namn.

Dubbelklicka på ikonen för att öppna din onlinehårddisk. Du kommer att få fylla i dina inloggningsuppgifter till ditt Gmail-konto, för att programmet ska kunna läsa och skriva de speciella lagringsbreven.

GMail Drive logga in

Väl inloggad ser det ut som på vilken lagringsenhet som helst. Du ser dina befintliga filer och du kan lägga till och ta bort filer som vanligt, genom att dra och släppa eller radera med [Del]. I menyn Arkiv hittar du möjligheten att koppla ifrån dig från enheten – Log out. Väljer du Arkiv -> Properties får du upp en dialogruta som visar hur mycket lagringsplats du har kvar på hårddisken.

GMail Drive

GMail Drive är som sagt inte den allra bästa lösningen för en webbhårddisk, men det är ett bra och enkelt alternativ om du redan har ett Gmail-konto. Det går väldigt snabbt att komma igång och om du inte har någon annan webbhårddisk eller saknar USB-minne, så är det en helt okej metod för att lagra filer någonstans.

Om du vill ha mer utrymme och testa något annat, kan du prova Microsoft SkyDrive tillsammans med programmet SkyDrive Explorer. Det fungerar ungefär som det här, förutom att SkyDrive är en riktig webbhårddisk. Gratisprogrammet SkyDrive Explorer ger dig precis som GMail Drive en lagringsenhet på datorn, kopplad till din webbhårddisk.

Taggar: Gmail, GMail Drive, gratisprogram, freeware, onlinebackup, onlinelagring, webbhårddisk, webhårddisk, onlinehårddisk (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

6 comments on “Använd Gmail som onlinelagring med GMail Drive

 1. Flemming Bladh

  Frågan är om detta uppskattas av Google? Tänk om man skulle bestämma sig för att Gmail missbrukas på detta sätt, och stänger ner kontot?

 2. frogart

  jag tycker det fungerar bra men om man skickar upp för mycket på en gång så kan det bli lite hack…fast det är snabbt ok. igen:)
  bra att kunna spara viktiga saker så att det finns tillgängligt.

 3. Jan Hedqvist

  Jag tycker Gmaildrive är instabilt – fortfarande. Dropbox är ett bättre alternativ.

 4. Pingback: The Blog of Blogs » Blog Archive » Använd GMail som en lagringsplats

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *