Snabbare dator

Förhindra program från att autostarta

Är systemet segt som sirap när du startar igång det? Med några snabba klick så kan man enkelt välja vilka program som ska gå igång automatiskt när man startar Windows. Genom att göra listan över autostartande program kortare så går systemet igång snabbare.

När man köper en ny dator idag är det snarare regel än undantag att de är överfyllda med så kallad bloatware, vilket är diverse skräpprogram och spel som man allt som oftast inte har någon egentlig nytta av utan som istället bara drar ner datorns prestanda. Ofta är det här dessutom program som startar automatiskt när man slår på sin dator och loggar in i Windows.

Efter ett tags användning av datorn så tenderar listan över autostartande program också att bli allt längre, vilket gör att det tar ännu längre tid för datorn att komma igång.

För att åtgärda detta i Windows 7 så trycker man först på Startknappen, skriver sedan in msconfig och dubbelklickar på den ikon med samma namn som då dyker upp bland sökresultaten.

När programfönstret med titeln Systemkonfiguration då dyker upp så går man till fliken Autostart. I den långa listan här så bockar man helt enkelt ur de program som man inte vill ska starta automatiskt.

Rensa i registret

En del program och processer som startar automatiskt när man loggar in i Windows går dock inte att bocka ur här. Då får man istället starta Registereditorn, vilket man gör genom att trycka på Start, skriva in regedit och dubbelklicka på ikonen för denna.

I registereditorn så ska man sedan klicka sig fram till fyra olika mappar, där man sedan tar bort de värden som finns inlagda från program eller processer som man inte vill ska dra igång när man startar systemet. Mapparna man ska ta en titt i är följande:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce

Taggar: Windowstips, Windows 7 (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *