Säkerhet

De 5 bästa gratis antispyware-programmen för Windows!

Spyware och adware är tyvärr lätt att drabbas av och det krävs att man har någon form av skydd. Tur nog finns det gott om gratis antispyware-program som du kan ladda ner från nätet! Här har vi tittat på fem av de mest populära programmen. Skaffa ett antispyware redan idag!

Om du har ett gratis antivirusprogram är det inte säkert att det skyddar dig mot spyware, varför det är en god idé att komplettera med ett sådant. I den här listan hittar du de fem bästa – utom inbördes ordning.

Windows Defender gratis antispyware

Windows Defender

Microsofts egna Windows Defender finns som standard i Windows 7, och det ligger tyst i bakgrunden och jobbar med att stoppa spyware och en del annan farlig kod. Det kan inte, precis som alla andra antispyware, ersätta ett antivirus, men om du kör Windows 7 och inte vill installera något annat klarar du dig med det här. För att starta programmets gränssnitt, öppna Start-menyn och sök efter “defender”. I programmet kan du söka igenom datorn efter skadlig kod, om du tror att du kan ha drabbats av något.

Läs mer om Windows Defender

Ad-Aware stoppar adware

Ad-Aware Free

Antispywareprogrammet Ad-Aware var länge defacto-standard, innan det började komma många riktigt bra konkurrenter. Programmet har dock fortsatt att imponera med kontinuerligt nya versioner med bättre funktioner. Ad-Aware har realtidsskydd för att stoppa att spyware installeras. Det stoppar också många andra typer av farlig kod.

Läs mer om Ad-Aware

SuperAntiSpyware - ta bort spyware gratis

SuperAntiSpyware

Vi har skrivit om SuperAntiSpyware tidigare på PCOnline, och det är mycket populärt alternativ bland programmen för att söka igenom en dator och rensa bort eventuella spyware, adware och andra farligheter. Gratisversionen av SuperAntiSpyware saknar dock realtidsskydd, till skillnad mot flera av de andra i listan. Men det är bra att ha för att råda bot på sådant ditt andra program inte fångar upp.

Läs mer om SuperAntiSpyware

Spybot Search&Destroy

Spybot Search&Destroy har länge varit ett av mina favoritprogram eftersom det flera gånger visat sig vara imponerande skickligt på att hitta och ta bort spyware. Ofta har Spybot hittat misstänkt kod som andra program inte sett. Det är översatt till svenska och inte speciellt svårt att använda. Det erbjuder realtidsskydd.

Läs mer om Spybot

SpywareBlaster gratis antispyware

SpywareBlaster

Ett annat populärt antispyware är SpywareBlaster. Det finns också i en gratis och en Pro-version. En av skillnaderna är att Pro-versionen har automatisk uppdatering av programmet, vilket gör att du inte manuellt behöver se till att du alltid har skydd mot de senaste farorna. SpywareBlaster fungerar lite annorlunda då dess syfte är att stoppa farlig kod som sprids via webben. För dig som surfar mycket är det här alltså ett bra verktyg. Det hanterar Internet Explorer och Firefox.

Läs mer om SpywareBlaster

Har du tips på andra gratis säkerhetsprogram, lämna gärna en kommentar!

Taggar: antispyware, gratis, gratisprogram, antispywareprogram, download, ladda hem, ladda ner, säkerhet, spyware (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

3 comments on “De 5 bästa gratis antispyware-programmen för Windows!

  1. Tankekorn

    Avast har jag hört ska vara bra. Det kan man få på svenska oxså helt Gratis. Vad säger du om det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *