CCleaner städar din hårddisk gratis

CCleaner är det förmodligen mest kända och populära gratisprogrammet för att städa bort skräp från hårddisken. Och nog är det välförtjänst, för det är lätt att använda och arbetar effektivt.

Programmet CCleaner har funnits på marknaden i många år och det är som sagt väldigt populärt. Det är viktigt att program som ska städa bort skräp från din hårddiskar, är trovärdiga. Därför är det smartast att hålla sig till de mest kända verktygen.

CCleaner är gratis. Det finansieras med reklam, bland annat genom att det vill installera ett verktygsfält i din webbläsare. Vill du inte ha detta, kan du välja bort det under installationsprocessen.

ccleaner

Gränssnittet är snyggt och lätt att använda. Du börjar med att klicka på Analysera för att skanna av innehållet på din hårddisk och hitta bråte som kan raderas. Vid mitt test hittades drygt 1,2 GB skräpfiler som utan problem kunde raderas.

Städa registret

Vidare kan du välja att städa upp i Windowsregistret. CCleaner kommer att söka igenom registret för att hitta brutna länkar och dylikt – data som inte behövs eller som kan ställa till det för vissa program. Du lär inte märka av några avsevärda förbättringar i prestandan, men det skadar inte att ha ett städat och korrekt uppdaterat register.

CCleaner städa register

Under fliken Verktyg hittar du Avinstallera, Uppstart och Systemåterställning. Dessa är grundläggande och det finns bättre alternativ. För att hantera autostartande program rekommenderar jag verktyget Autoruns och för avinstallationer Revo Uninstaller.

CCleaner är lätt att använda och det städar systemet på ett effektivt sätt. Kör du programmet en eller två gånger i månaden håller du hårddisken ren och registerfilen i form.

Taggar: CCleaner, registret, Windows, skräpfiler, prestanda, freeware, gratisprogram (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

3 comments on “CCleaner städar din hårddisk gratis

  1. Pingback: CCleaner städar din hårddisk gratis » The Blog of Blogs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *