Windows

Byt bakgrundsbild när du låser Windows

Istället för att ha en trist standardbakgrund när man låser Windows 7, så kan man med lite trixande byta ut bakgrundsbilden mot en valfri sådan.

Att låsa datorn med snabbkommandot Win+L är ett snabbt och enkelt sätt att försäkra sig om att varken klåfingriga familjemedlemmar eller Facebook-rejpande arbetskamrater kan komma åt ens dator. För att byta ut bakgrundsbilden som syns när man låser burken mot något mer personligt så gör man på följande vis.

Först startar man Registereditorn. Det gör man enklast genom att trycka Win+R, skriva in regedit i textfältet och trycka på Ok.

Efter det bläddrar man sig fram till HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\

Authentication\LogonUI\Background.

I rutan till höger i Registereditorn så dubbelklickar man sedan på OEMBackground, ger textrutan värdet 1 och trycker på Ok. Sedan stänger man ner Registereditorn igen.

Efter det är det dags att trycka Win+R igen och den här gången skriva in  %windir%\system32\oobe\ för att sedan trycka Ok.

Efter det skapar man en mapp med namnet info, om den inte redan finns där. I info-mappen ska man sedan på samma sätt även skapa en mapp som heter backgrounds. Till den här mappen kopierar man sedan den bild man vill ha som bakgrundsbild och döper om den till backgroundDefault.

Prova sedan att låsa datorn med Win+L och voilà – bakgrunden är utbytt!

Taggar: Windows, Windows 7, windowstips, tips (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Byt bakgrundsbild när du låser Windows

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *