Trådlöst nätverk

Fixa hemma: Bättre WiFi med en tom ölburk?

Om du har ett relativt stort hus eller lägenhet, och använder dig av trådlöst nätverk, vet du att mottagningen inte är speciellt bra på alla ställen. Ett problem är att antennerna på en vanlig WiFi-router sällan är så bra. Men det finns flera lösningar för hur du kan förbättra prestandan på signalen. Bland annat med en tom ölburk!

Det är mycket som påverkar signalen från din WiFi-router. Väggar, golv (om du har fler än en våning), andra elektroniska saker (Dect-telefoner och mikrovågsugnar nämns alltid), grannarnas nätverk och, tja, det mesta som är i vägen för att signalen ska kunna leta sig fram till din dator.

Vi har skrivit en del artiklar med tips om hur du kan trimma ditt trådlösa nätverk för att få bättre hastighet och räckvidd. Här hittar du några artiklar som jag rekommenderar att du läser, om du tycker att ditt WiFi går långsamt:

Men den här gången ska jag tipsa om en lite annorlunda lösning. Den bygger på faktumet att antennerna på en trådlös router inte är så bra. En del routrar har inbyggda antenner, och då fungerar inte det här tipset. Som regel finns det dock ett par små pinnar som sticker ut på baksidan, och dessa skickar signalerna åt alla håll och kanter, för att täcka så mycket som möjligt.

Jag kan nämna några grundläggande tips vad gäller in router. Se framför allt till att placera den på ett bra ställe i centrum av huset, där det inte finns så mycket störningsmoment. Placerade den alltså inte inne i en garderob. Du kan också faktiskt prova att rikta antennerna. Det här gör visserligen inga underverk, men det kan förbättra – det har jag personligen varit med om.

Snabbare WiFi trådlöst nätverk med gammal läskburk

För dig som är händig finns det andra lösningar för att förbättra antennens styrka. Eller vad sägs om det här: att använda en gammal tom öl- eller läskburk? I en video från TVKim.com visar man hur du kan utnyttja en gammal tomburk för att ge antennen en boost. Du skär upp burken på ett speciellt vis, så att den formar en slags parabol, och sedan placerar du den på antennen. Nu kan du rikta signalerna mer precist och faktum är att det kan fungera riktigt bra.

Här är videon.

Taggar: WiFi, trådlöst nätverk, trimma nätverket, nätverk, räckvidd, hastighet, bredband (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Fixa hemma: Bättre WiFi med en tom ölburk?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *