Så får du längre batteritid i din bärbara PC

Många bra energiinställningar

I och med Windows Vista lanserades flera bra funktioner för att göra energiinställningar. Dessa har blivit ännu fler och bättre i Windows 7. Du hittar dessa inställningar i Kontrollpanelen -> System och säkerhet -> Energialternativ.

Här finner du ett par förinställda val som du kan välja mellan. Energisparläge innebär ett antal inställningar som försöker köra din dator genom att dra så lite ström som möjligt av batteriet. Du kan göra egna justeringar genom att klicka på Ändra schemainställningar.

Bättre batteritid med energialternativI fönstret du kommer till kan dra bestämma hur snabbt datorn ska gå ner i vilolägen. Vill du göra ännu fler specifika inställningar klickar du på Ändra avancerade inställningar. I det här fönstret kan du justera det mesta av datorns hårdvara.

Testa dig fram

Att hitta det perfekta energisparläget är något du kan pilla med rätt länge. Det finns inget som fungerar ultimat för alla användare, eftersom vi använder våra datorer olika. Men det går att förbättra din batteritid väldigt mycket.

Den batteritid som anges i reklam och specifikationer för datorer ska alltid tas med en rejäl nypa salt. Det är ytterst sällan som det framgår hur man har kommit fram till de här värdena. Som användare har du mycket spelrum och det kan variera så mycket som timtals med hjälp av olika inställningar.

Taggar: batteri, batteridrift, energi, energialternativ, Windows, Windows 7, bärbar, bärbar dator, bärbar PC, laptop, netbook, notebook (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *