Så får du längre batteritid i din bärbara PC

Dra ner processorbelastning

Alla andra komponenter i datorn drar så klart också ström. En del av dessa kan du påverka, varibland processorn är en. För att minska processoranvändningen bör du till att börja med tänka på att inte köra allt för mycket program.

Belasta inte datorn i onödan. När du inte använder ett program, stäng av det. Kontrollera även att det inte körs en massa bakgrundsprogram. Då kommer processorn att hålla sig på en bättre nivå, samtidigt som datorn inte blir varm lika snabbt, vilket i sin tur gör att fläktarna arbetar lugnare.

Batteritid, dra ner CPU-kraftEtt enkelt sätt att dra ner Windows påfrestning av datorn är att stänga av onödiga grafiska finesser. Gränssnittet kommer att bli aningen tråkigare, men förutom att öka batteritiden kommer din dator att bli snabbare. Detta gör du genom att gå till Kontrollpanelen -> System och säkerhet -> System och klicka på Avancerade systeminställningar.

I fönstret som öppnas klickar du på knappen Inställningar i rutan Prestanda. Här kan du själv välja vilka effekter du vill ha aktiverade. Du kan också låta Windows justera efter bästa prestanda, vilket betyder att alla finesser stängs av.

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *