Så får du längre batteritid i din bärbara PC

Öka batteritiden

Egentligen är det rätt enkelt och logiskt att öka batteritiden på din bärbara dator. Datorn är fylld av hårdvara som drar ström, och genom att minska belastningen och användandet kommer du att dra mindre ström.

Tre grundläggande saker du kan justera för att omedelbart spara ordentligt med ström, är det trådlösa nätverket, Bluetooth och skärmens ljusstyrka.

Alla bärbara datorer har trådlöst nätverk och det är vanligast att detta alltid är aktivt. Om du inte använder nätverket eller Internet, eller om du är uppkopplad via mobilt bredband eller kabelanslutning, kan du deaktivera WiFi-funktionen. Det här görs oftast med en knapp på datorns sida eller en funktionsknapp på tangentbordet.

bluetooth-batteritidSaknar din dator en knapp på sidan, titta på tangentbordet efter en färgad symbol som ser ut som en sändarmast eller dylikt. Håll nere Fn-knappen och tryck på tangenten med symbolen. Förmodligen får du fram ett meddelande på skärmen som talar om att nätverket är avstängt. Tryck tangentkombinationen igen för att aktivera.

Bluetooth finns i många datorer och det är i likhet med WiFi också något som drar mycket ström. Om du inte använder Bluetooth kan du stänga av det. Välj Kontrollpanelen -> System och säkerhet -> System och klicka på Enhetshanteraren. I listan över enheter letar du upp något som heter Generic Bluetooth Adapter. Högerklicka på dess ikon och välj Inaktivera.

Sist men inte minst är det skärmen som drar mycket energi från datorns batteri. Bara genom att sänka ljusstyrkan litegrann kommer din batteritid att öka.

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *