Så får du längre batteritid i din bärbara PC

Längre livstid på batteriet

För att hålla kvaliteten i ditt batteri uppe, finns det en del saker du bör tänka på. Till att börja med ska du ladda batteriet fullt första gången, istället för att börja använda PC:n direkt. Ett råd är att ladda ur batteriet fullständigt med jämna mellanrum, men det här beror på vad det är för batterityp du har.

Li-ion-batterier, som är vanligast i dagens bärbara datorer, bör inte laddas ut helt och hållet.Bättre batteri i bärbar dator En gräns man brukar säga är att man inte bör ladda ur det mindre än 20 procent. Har du däremot en datorn med NiHM-batteri ska du ladda ur det var tredje månad.

Moderna datorer och operativsystem ser oftast till att inte ladda batteriet hela tiden. Har du relativt nya grejor behöver du inte bry dig om det här tipset, men det kan vara värt att känna till ändå. Om batteriet står och laddas hela tiden kommer det att påverka livslängden. Därför bör man i dessa fall plocka ut batteriet när datorn är kopplad till nätadapter.

I övrigt bör du aldrig utsätta varken dator eller batteri för kyla och värme. Det mest vanliga problemet med trasiga batterier är när användare lämnar sina bärbara datorer i en bil på sommaren. Som du säkert vet tenderar det att bli rätt varmt därinne, och det är klart onyttigt för batteriet.

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *