Så får du längre batteritid i din bärbara PC

Har du installerat Windows 7 på din bärbara dator kan vi glädja dig med att det har tillkommit en del energiinställningar. Dessa tillsammans med ett par andra smarta tips, kan förbättra batteritiden så att du kan använda datorn längre.

Det säljs enormt mycket bärbara datorer numera, och det har blivit förstahandsvalet för många konsumenter. Fördelarna är så klart många, framför allt det självklara möjligheten att ta med sig datorn och använda den var som helst.

Men alla som brukar använda en bärbar dator vet hur frustrerande det är när varningssignaler börjar meddela att strömnivån är låg. Det finns dock många tips som hjälper dig att dryga ut batteritiden ordentligt!

Öka din batteritid i bärbar PCNär du köper en bärbar dator bör du kontrollera vad det är för batteri i den, om du har tänkt att använda den på batteridrift. Många tillverkare snålar nämligen på batteriet för att kunna hålla nere priserna. Ett standardbatteri hos exempelvis Dell brukar som regel inte klara mer än någon timme innan det är slut. Dessutom är livslängden på batterierna väldigt kort. Det är inte ovanligt att batteriet är värdelöst efter bara 1-2 år.

Ofta kan man som kund göra tillval och välja ett bättre batteri. Det är klart ett bra val om du vill slippa problemet. Därtill finns möjligheten att köpa extrabatteri, något som kan göras relativt billigt hos specialiserade e-butiker på Internet. Batterikungen.se är ett exempel.

Batteriernas styrka brukar anges i antal celler. Tänker du arbeta på batteridrift bör du undvika batterier som har mindre än sex celler. Ibland har batterierna i bärbara datorer inte mer än tre-fyra celler och då är det sällan du kommer få mer än någon enstaka timme arbetstid. Med sex celler är det inte ovanligt att nå upp emot fem-tio timmar.

Läs vidare på nästa sida…

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *