Autoruns, grymt gratisprogram för snabbare Windows

Om du tycker att din dator tar lång tid att starta upp? Att det dyker upp felmeddelanden eller att systemet helt enkelt är slött? Då ska du testa gratisprogrammet Autoruns, som ger dig kontroll över bakgrundsprogram!

Autoruns utvecklas av Microsoft själva, men det är inget program som alla användare har tillgång till. Man behöver egentligen känna till programmet för att hitta det på Microsofts hemsida. Autoruns är ett avancerad alternativ till Systemkonfiguration, ett verktyg som ingår i Windows.

Med Autoruns kan du ta kontroll över autostartande program och tjänster, vilka ofta är boven i dramat. Det är sådant här som gör att din dator tar lång tid att starta, att den är seg att arbeta med och att det dyker upp felmeddelanden om saknade filer och applikationer när du startar Windows.

Autoruns snabbare dator gratis

Autoruns är gratis att använda och det innehåller många vettiga funktioner. Det kan inledningsvis kännas som ett väldigt avancerat program men med lite grundläggande kunskaper är det inga problem. Jag kan dock inte rekommendera det för användare som är helt ovana. Du bör kunna lite om Windows innan du börjar ändra inställningar.

Alla autostartande program

Till skillnad mot Systemkonfiguration (vilket du når du genom att trycka [Windows]+[R] och skriva msconfig) har Autoruns massor av andra funktioner.

Förutom att du får tillgång till inställningar om många fler autostartande program så kan du exempelvis högerklicka på ett objekt för att göra sökningar på webben, för att ta reda på hur viktigt programmet är.

Du laddar ner programmet från Microsofts hemsida. Filen är ett zip-arkiv som du öppnar, och därefter klickar du Extrahera alla filer och väljer en mapp däri du vill placera programfilerna. Därefter kör du igång programmet autoruns.exe som Administratör (högerklicka på ikonen och välj Kör som Administratör).

Autoruns download ladda ner gratis

Programmet har en stor mängd flikar för olika områden. Under fliken Everything får du en komplett lista över samtliga autostartande program oavsett var i systemet de gömmer sig.

Har du problem med att det vid varje Windowsstart dyker upp irriterande felmeddelanden om avsaknade filer, kommer du garanterat att hitta hänvisningar till detta program härunder.

Kryssa bara bort applikationer du inte vill köra. Skulle Windows fungera sämre, kan du alltid gå tillbaka och kryssa i dem igen.

Läs vidare om att trimma datorn på sidan 2!

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Autoruns, grymt gratisprogram för snabbare Windows

  1. Pingback: Autoruns, grymt gratisprogram för snabbare Windows » The Blog of Blogs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *