Återställ dina av misstag raderade semesterbilder

Återställ och rädda raderade foton

Mitt favoritprogram inom genren heter Recuva. Det är ett pålitligt och väldigt lättanvänt program som, förutom att vara gratis, även är översatt till svenska. Ladda ner och installera programmet och kör sedan igång det. När du installerar det kommer ett av stegen innehålla ett par kryssrutor. Se till att kryssa bort “Install optional Yahoo! Toolbar” om du inte vill ha detta verktygsfält i din webbläsare.

När du kör programmet kommer du att starta upp i Recuva Trollkarlen. Det är en steg för steg-guide som hjälper dig att återskapa dina raderade filer på ett enkelt sätt. Jag föredrar att köra det klassiska gränssnittet, så här klickar jag Avbryt.

Återställ raderade filer
image-952

Det första du gör är att välja din lagringsenhet i rullgardingsmenyn över enheter. Här hittar du ditt minneskort. Välj det och klicka därefter på Sök för att starta skanningen av raderade filer. Sökningen tar olika lång tid beroende på hur stort lagringsutrymmet är och hur mycket data du har på det.

Om Recuva hittar några raderade filer så kommer du att få fram en lista över dem. Här ser du även vilket skick de är i, genom att läsa i kolumnen Status. Står det Utmärkt så är det inga problem att återställa fotografiet. Du kan markera en bild för att visa den i förhandsgranskaren.

Rädda raderade digitalfoton
image-953

Kryssa i rutan framför de bilder du vill återskapa. Sedan är det bara att klicka på knappen Återställ. Du får du välja var någonstans du vill spara de räddade raderade filerna. Välj en mapp på din hårddisk. Återställ aldrig filer till samma enhet som du räddar dem ifrån!

Återställa raderade digitalfoton
image-954

Skulle inte Recuva hitta några raderade filer så kommer du att få frågan att genomföra en djupare sökning. Den är mer teknisk och den kan hitta bättre, fast en sådan här sökning innebär att informationen om filen försvunnit från filsystemets databas och därför finns det inga filnamn. När du återställer sådana filer kommer nya kryptiska filnamn att skapas.

Taggar: Recuva, raderade filer, återställ, återställa raderade filer, digitalfoton, digitalfoto, fotografier, semester, säkerhet, backup, dataräddning, rädda filer, återställa filer, freeware, gratisprogram (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

10 comments on “Återställ dina av misstag raderade semesterbilder

  1. Sami

     Hej Tommy!

    Jag gör man om det är en röd rund ring framför bilden som man har raderat? Går det att återskapa den?

  2. Pingback: Recuva – återställa borttagna filer | Gratisprogram - Hundratals tips!

  3. Pingback: Återställ dina av misstag raderade semesterbilder « Data & Internet Tips & Trix

  4. Pingback: Recuva – Användarguide | Gratisprogram - hundratals tips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *