Mobilt

Nu släpps Asus Padfone

Gränserna mellan mobiltelefoner, datorer och surfplattor blir allt mer flytande. I mitten av juni släpps Asus Padfone, som är en kombination av både en surfplatta och mobil, på den svenska marknaden.

Padfone är en en mobiltelefon som ser ganska konventionell ut med en 4,3 tum stor skärm med 960 x 540  i upplösning, 8 megapixelkamera och en dualcore-processor från Qualcomm på 1,5 gigahertz. I kombination med dockningsstationen Padfone Station så får man istället för en mobiltelefon en surfplatta med en 10,1 tum stor skärm och en upplösning på 1280 x 800 punkter.

Padfone Station, som inte går att använda separat utan Padfone, kan även förses med ett påkopplingsbart tangentbord. Något som är intressant är att både tangentbord och dockningsstation är försedda med egna batterier, vilket gör att den maximala batterikapaciteten när alltihopa är sammankopplat ska kunna ge upp till 102 timmars taltid.

Att växla mellan den vanliga telefonen och att sedan koppla in den till dockningsstationen ska gå enkelt och om man till exempel spelar spel så ska man inte behöva starta om spelet efter en omkoppling. Som extra tillbehör finns även en stylus-penna som dessutom går att prata genom via bluetooth. På så vis slipper man koppla ur sin Padfone ur Padfone-dockningsstationen när man ska ringa med enheten.

Prislappen för Padfone utan dockningsstation kommer att ligga på cirka 4 5 00 kronor. Kombinerar man Padfone med Padfone Station så blir prislappen istället cirka 6 000 kronor. Tangentbordet kostar 1 500 kronor att köpa till, medan Stylus BT headset pen kommer att gå loss på runt en femhundralapp.

Fakta om Asus Padfone/Padfone Station

  • OS: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • CPU: Qualcomm 8260A Snapdragon S4 Dualcore 1,5 gigahertz
  • Minne: 1 GB LPDDR2 RAM
  • Lagringsmöjligheter: eMMC-flashminnesläsare, 32 GB gratis onlineutrymme hos Asus i 3 år
  • Skärm: 4,3 tums super amoled-skärm med 960×540 på Padfonen. Padfone Station har en gorillaglas-utrustad skärm på 10,1 tum med  1280 x 800 i upplösning.
  • Portar: Micro-usb/Micro-hdmi
  • Vikt: Padfone: 129g. Padfone Station: 724 g
  • Storlek: Padfone: 128 x 65,4 x 9,2 mm. Padfone Station: 273 x 176,9 x 13,55 mm

Taggar: Asus Padfone, Asus Padfone station, surfplatta, mobil, bärbart (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *