Antivirusverktyg för gamers – Norton Antivirus 2009 Gaming Edition

Eftersom ett antivirusprogram vanligtvis ständigt ligger aktivt i bakgrunden på din dator tenderar det att göra datorn långsammare, något som gör att gamers gärna undviker antivirusverktyg. Norton Antivirus 2009 Gaming Edition är utformat för att vara så resurssnålt som möjligt för att även gamers ska skydda sig mot virus.

Norton Antivirus 2009 Gaming Edition är baserat på systerprogrammet Norton Internet Security men med framförallt en viktig skillnad – programmet går att ställa in på ett särskilt spelläge. När detta är aktiverat kan du vara försäkrad om att du slipper popupfönster om att antivirusverktyget behöver uppdateras och du behöver heller inte oroa dig för att några schemalagda genomsökningar efter virus på din hårddisk ska gå igång. Spelläget kan du aktivera antingen manuellt eller ställa in så det automatiskt går igång när du startar en fullskärmsapplikation – ett spel exempelvis – på din dator.

Antivirusprogrammet är väldigt resurssnålt. Vid vanlig användning upptog programmet på min testdator mellan 1-4 procent av systemresurserna, vilket inte gjorde någon märkbar skillnad när jag spelade spel. När programmet upptog som allra mest resurser under en pågående systemundersökning låg programmets användning av systemresurserna på en bit under 50 procent.

Användargränssnittet i Norton Antivirus 2009 Gaming Edition är anpassat för att falla gamers till smaken och ser mer ut som en kontrollpanelen i ett modernt spel än ett traditionellt antivirusverktyg. Framförallt är det dock programmets effektiva användning av systemresurser som gör det lämpligt att ha om du vill ha ett antivirusverktyg på din speldator.

Fakta om Norton Antivirus 2009 Gaming Edition

Tillverkare: Symantec

Hemsida: http://www.norton.com/gaming/

Storlek: Ca 50 MB

Pris: 649 kr för tre licenser

[b]

Norton
image-669
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Antivirusverktyg för gamers – Norton Antivirus 2009 Gaming Edition

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *